Els accidents a les carreteres de Tarragona creixen un 76% respecte al 2017

El nombre de víctimes mortals també creix a les nostres comarques: un 56 per cent més que el 2017
Imatge d'un dels últims accidents que va tenir lloc a l'N-340 tarragonina   | Gerard Recasens

 

 

Les xifres d’accidents i sinistres a les carreteres catalanes aquest 2018 són realment preocupants. El balanç de l’any, lluny de ser optimista, mostra unes dades que, darrere de la fredor dels números, amaguen una realitat dramàtica, alarmant i constant. Respecte al 2017, l’any 2018 registra un increment dels xocs i les víctimes més que notable, i una realitat viària marcada per l’excés de velocitat i les distraccions.

 

Els accidents a Tarragona creixen un 76% respecte al 2017

Segons el Servei Català de Trànsit, només a la demarcació de Tarragona, els accidents a la xarxa viària han augmentat enguany un 76 per cent en relació al 2017. La dada, molt significativa, ve acompanyada d’un increment del nombre de víctimes mortals, que han pujat un 56 per cent respecte a l’any anterior. Les xifres, però, descendeixen si les comparem amb l’any 2010, amb un decreixement d’un -18 per cent, pel que fa als accidents; i un -24 per cent en relació a les víctimes.

 

Enguany, a Tarragona, els atropellaments mortals s’han incrementat de forma visible respecte al 2017, tot passant de 0 fins a 4. Les sortides de via, en consonància evident amb les distraccions i la velocitat, han augmentat un preocupant 220 per cent i els accidents amb només un vehicle implicat, en aquest sentit, han crescut un 167 per cent en relació a l’any anterior, passant de 6 a un total de 16.

 

Imatge d'arxiu d'un accident de motocicleta | ACN

 

Les víctimes mortals en accidents de motocicleta augmenten un 600%

El percentatge de víctimes mortals en accidents de motocicleta aquest 2018 és realment esfereïdora, amb un increment de fins al 600 per cent a les comarques de Tarragona. Els motoristes morts a les nostres carreteres han passat d’1, el 2017; fins a 7 aquest 2018, quan falta un mes per cloure l’any. Les víctimes mortals pel que fa a ciclistes s’han mantingut a la xarxa viària tarragonina, amb dos morts, els mateixos que el 2017.