Enxampen un camioner que transportava 24.000 quilos d’àcid clorhídric conduint begut al Baix Camp

El conductor de nacionalitat lituana transportava prop de 24.000 quilos d'àcid clorhídric per una via prohibida
El conductor begut circulava per una ruta prohibida per l'N-420 al quilòmetre 864 | Cedida
 

 

Els Mossos d'Esquadra van haver d'activar el Pla Especial d'Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) com a mesura de precaució a causa del conductor d'un camió de mercaderies que circulava sota els efectes de l'alcohol i que transportava quilos d'àcid clorhídric.

 

Activen el pla TRANSCAT per un camioner begut

Els fets van tenir lloc al voltant de les 20.00 hores quan un camió que portava matrícula de Lituània i cisterna amb plaques alemanyes, se li va demanar que s'aturés al punt quilomètric 864 de l'N-420 en sentit Falset, concretament al terme municipal de les Borges del Camp, a la comarca del Baix Camp.

 

Transportava uns 24.000 quilos d'àcid clorhídric

Els agents del trànsit dels Mossos d'Esquadra van poder identificar al conductor que era de nacionalitat lituana, de 31 anys i que va acabar sent denunciat administrativament per conduir sota els efectes de l'alcohol i per circular per una ruta prohibida, ja que transportava mercaderies perilloses. El camió era de gran tonatge i anava carregat amb prop de 24.000 quilos d'àcid clorhídric.

 

El camioner va ser sancionat amb 1.500 euros

El camioner va començar la seva ruta des d'Alemanya amb destinació a Flix, a la comarca de la Ribera d'Ebre. Els agents van procedir a realitzar-li la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0,54 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, motiu pel qual se'l va denunciar amb una sanció per valor de 1.000 euros. No obstant això, el transportista també va rebre una altra sanció de 500 euros per circular amb un camió d'aquestes característiques per un itinerari prohibit.

 

Els Bombers de Reus van traslladar la mercaderia perillosa

Donades les circumstàncies, els agents dels Mossos d'Esquadra es van veure en l'obligació d'activar el pla TRANSCAT com a mesura preventiva. Posteriorment, els Bombers de la Generalitat de Catalunya pertanyents al parc de Reus, van ser els encarregats de realitzar el trasllat del camió fins a un estacionament especialitzat en el transport de mercaderies perilloses ubicat a Flix on ha restat immobilitzat fins avui.