Ajuntaments tarragonins obren les portes el dia de la Hispanitat

Alguns consistoris han estat tancats, però els regidors independentistes han anat a treballar

El 12 d'octubre, dia de la Hispanitat és festiu a tot arreu, però en alguns ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han decidit obrir les seves portes o anar a treballar, tot i no ser obligatori, i han funcionat com si fos un dia feiner. A més també hi ha hagut botiguers i centres comercials qe també han decidit obrir al públic.

Ajuntaments de l'Ebre i Camp de Tarragona obren les seves portes el dia de la Hispanitat

Tot i ser menys els ajuntaments els que han obert les seves portes que l'any passat, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre n'hi ha alguns que han atès al públic. Un d'ells ha estat el dels Guiamets, un petit municipi del Priorat que està governat per la CUP, i hi ha l'edifici del consistori obert. En aquest sentit, l'alcalde i dues regidores han decidit aprofitar el temps per despatxar assumptes pendents i atendre els veïns que s'hi poguessin apropar. 

Tanmateix, la secretaria ha decidit fer festa, però l'agutzil ha treballat com un dia feiner. A més, l'alcalde del municipi, Miquel Perelló, ha subratllat que «no s'ha de celebrar res perquè és la commemoració d'un genocidi i és la festa d'un estat retrògrad i antidemocràtic com l'espanyol». Al Priorat, a més, la Vilella Alta, un altre municipi governat per la CUP, també ha mantingut l'activitat i els serveis diaris de l'ajuntament funcionen amb normalitat.

Els regidors de la CUP a la ciutat de Tarragona també han anat a treballar a l'Ajuntament, tot i estar el consistori tancat. A més, la portaveu del Grup Municipal de la CUP, Laia Estrada, ha deixat un missatge a Twitter argumentant que avui «ens neguem a celebrar una commemoració colonialista, genocida i nacionalista». D'altra banda, el grup municipal independentista de Reus ha decidit no anar-hi i han optat per participar en diferents mobilitzacions adreçades a «convertir un dia festiu en una jornada de lluita»

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol (CDC), ha acudit a l'Ajuntament amb diversos regidors de l'equip de govern, els quals han obert el consistori durant el matí, mentre els treballadors municipals han decidit fer festa. Els polítics ebrencs han dedicat el matí a treballar amb el pressupost municipal de l'any vinent, ja que han tingut «més lleugeresa» que en un dia laborable i també s'han mostrat disposats a atendre a qualsevol veí. A més, Piñol ha explicat que en el context polític en el qual estem, no se sentien «especialment atrets a fer cap celebració».

L'alcalde de Gandesa, Carles Luz (PDeCAT), també ha anat a treballar al consistori, així com han fet regidors als ajuntaments d'Amposta, Sant Carles de la Ràpita, l'Ametlla de Mar o Deltebre.

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, ha anat a l'ajuntament amb membres de l'equip de govern el 12 d'octubre
L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, ha anat a l'ajuntament amb membres de l'equip de govern el 12 d'octubre | ACN

 


Comentaris