Arxiven les investigacions contra els alcaldes de Reus, Amposta, Cunit, Deltebre i Torredembarra per l'1-O

La fiscalia envia als jutjats la causa contra el batlle de Sant Carles de la Ràpita perquè un jutjat d'Amposta ja havia obert diligències pels mateixos fets

La fiscalia ha arxivat les investigacions per la seva suposada participació en l'organització del referèndum de l'1-O contra els alcaldes de Reus, Carles Pellicer; Amposta, Adam Tomàs; Torredembarra, Eduard Rovira; Deltebre, Lluís Soler; i Cunit, Montserrat Carreras. En la resolució d'arxivament, el ministeri Fiscal reconeix que no ha pogut acreditar que els batlles efectuessin cap actuació, «positiva o 'omissiva'», que incidís en l'obertura de centres municipals durant la jornada.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La causa contra el batlle de la Ràpita, als jutjats

Per contra, la fiscalia ha enviat als jutjats la causa oberta contra l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós. Segons han apuntat fonts judicials, el motiu és que un jutjat d'Amposta ja té obertes unes diligències sobre els mateixos fets, arran de l'actuació de la Guàrdia Civil l'1-O al pavelló firal municipal.

Els sis alcaldes inicialment investigats van comparèixer davant Fiscalia entre els dies 21 i 27 de setembre del passat 2018. Tots ells, però, es va acollir al seu dret de no declarar.

El fiscal no veu delicte en l'actitud dels mossos a Mont-roig durant l'1-O

La fiscalia no veu delicte en l'actitud i l'actuació de dos Mossos d'Esquadra durant el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 a Mont-roig del Camp, a la comarca del Baix Camp, a qui la Guàrdia Civil acusava de no col·laborar per impedir la votació. Segons l'escrit de la causa, els mossos van identificar els responsables de l'obertura del centre i van decidir no actuar-hi per evitar «aldarulls», atès que al lloc dels fets, un institut del municipi, s'hi aplegaven més de dues-centes persones.

El fiscal afirma que els agents no van obstaculitzar de cap manera l'acció de la Guàrdia Civil —que es va endur les urnes—, i que van complir les ordres dels seus superiors. El ministeri Fiscal conclou que l'actitud «passiva» d'aquests agents dels Mossos d'Esquadra no és suficient per mantenir-los com a investigats i no s'oposa a què el jutjat de Reus arxivi el cas.