Augmenta la presència de Policia Nacional i Guàrdia Civil a Tarragona davant d'una tardor calenta

El ministeri de l'Interior assegura, a través de la subdelegació del govern, que «no hi ha cap contingent qualificat. Si arriben reforços, serà en coordinació amb Mossos d'Esquadra»
Imatge d'arxiu de furgonetes de la Policia Nacional arribant a un establiment hoteler de Cap Salou a meitats del passat mes de setembre. | Facebook

 

El segon aniversari de l'1 d'octubre i la imminent publicació de la sentència del Tribunal Suprem del judici als polítics catalans pels fets de la tardor de l'any 2017 han tornat escenes del passat. En les darreres setmanes veïns i veïnes d'arreu de les comarques tarragonines han advertit, a les xarxes socials, de l'increment de Policia Nacional i Guàrdia Civil, una escena que recorda als dies previs i posteriors de l'1 d'octubre de 2017.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El passat 12 de setembre l'entrada i sortida de mitja dotzena de furgons de la Policia Nacional a un hotel de Cap Salou va generar molta expectació entre els veïns i veïnes de la zona. Així mateix, usuaris de la xarxa social Twitter advertien, fa cosa de 10 dies, de la presència de més vehicles de la Policia Nacional, a la comissaria provincial de Tarragona, o de furgonetes antiavalots «circulant en direcció a Barcelona, a l'altura de Tarragona». I al Baix Penedès diferents veïns de la zona han advertit de l'increment d'agents per l'entorn.

El El ministeri de l'Interior assegura, a través de la subdelegació del govern, que «no hi ha cap contingent qualificat. Si arriben reforços serà en coordinació amb Mossos d'Esquadra».

Polèmica amb la Legió

Tanmateix, una de les polèmiques més sonades dels darrers dies ha succeït a tocar de les comarques tarragonines, a Vilafranca del Penedès. Aquest passat dissabte 28 de setembre, militars armats irrompien en un supermercat i un bar d'aquesta localitat de l'Alt Penedès. L'Exèrcit va confirmar que es tractava d'una companyia de la Legió que tornava de França. El ministeri de Defensa també va anunciar que obriria una investigació per esbrinar quin va ser el motiu de la seva presència a la població. 

"📉 DADES PER COMARQUES: Els naixements a la demarcació de Tarragona, en caiguda lliure" "🔴 2 ANYS DE L'1-O: El dia que va canviar-ho tot"