ÚLTIMES DADES

Els casos de coronavirus es disparen a Espanya: 2.935 en 24 hores

Els accidents a les carreteres de Tarragona deixen 15 morts aquest estiu

Trànsit tanca el balanç d'estiu amb un total de 52 víctimes mortals en accidents a Catalunya
El conseller d'Interior, Miquel Buch, i el director de Trànsit, Juli Gendrau, fan el balanç de sinistralitat d'aquest estiu. | Servei Català de Trànsit

 

Durant l'estiu d'aquest 2018, han mort 52 persones en accidents de trànsit a les carreteres catalanes. Així ho afirmen el Departament d'Interior i el Servei Català de Trànsit, que destaquen que es tracta d'un augment del 16% respecte l'estiu passat, quan n'hi va haver 45. El conseller d'Interior, Miquel Buch, juntament amb el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, han presentat el balanç de sinistralitat viària d'aquest estiu, des del 22 de juny fins a l'11 de setembre. D'aquestes 52 víctimes mortals, 15 s'han produït a la demarcació de Tarragona. Durant aquests tres mesos, hi ha hagut 13 accidents de trànsit a les carreteres tarragonines, 6 dels quals a les Terres de l'Ebre, amb 7 víctimes mortals; i 7 accidents al Camp de Tarragona, amb 8 víctimes mortals. 

Notícia relacionada: Les imatges més impactants dels accidents de trànsit a Catalunya aquest 2018

Un 16% de les víctimes no portaven el cinturó de seguretat

El Servei Català de Trànsit ha detectat un augment del 78% pel que fa als accidents on només hi ha un sol vehicle implicat, fet que porta a contemplar la velocitat excessiva, les distraccions o el consum d'alcohol i drogues com a causes dels sinistres. A més, indiquen, han crescut els accidents on hi ha més d'una víctima mortal. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha afirmat que des del Departament «volem apel·lar a la coresponsabilitat dels ocupants dels vehicles per no distreure el conductor i exigir-li pendent de la conducció». Per la seva banda, el director de Trànsit, Juli Gendrau, ha afirmat que un 16% de les persones que han mort en accidents de trànsit aquest estiu no portaven el cinturó de seguretat. «Hi ha un descens de l'ús del cinturó, i iaxò l'any 2018 no pot ser», ha subratllat Gendrau. 

D'altra banda, el director del Servei Català de Trànsit s'ha mostrat preocupat per l'increment de la sinistralitat dels motoristes: «Estem lluny del nostre objectiu, que és reduir la xifra registrada l'any 2010». Els motoristes, juntament amb els vianants i els ciclistes, són els col·lectius més vulnerables.

Fins a 15 morts en 14 accidents a Tarragona aquest estiu

Només aquest mes de setembre, tres persones han perdut la vida en accidents de trànsit a les carreteres tarragonines. El darrer, tot i que no entra dins la campanya d'estiu, va ser aquest diumenge passat, 16 de setembre, quan una conductora de 50 anys va morir en patir un accident mentre circulava per la carretera T-340, a Deltebre. Dos dies abans, divendres dia 14, un accident entre un cotxe i un camió a l’N-340 al seu pas per Altafulla va deixar una víctima mortal, de 24 anys, que viatjava com a passatgera posterior del turisme. El passat dia 5 de setembre, el conductor d’una furgoneta, de 75 anys, va morir després de patir una sortida de via a l’autovia A-7 al seu pas per Cambrils.

Pel que fa al mes d’agost, el dia 26 un menor de 17 anys va morir atropellat mentre anava en patinet per l’autovia A-27, a Tarragona. El dia 9 d’agost, un home de 37 anys va morir en patir un accident mentre circulava per la carretera TV-3422, al seu pas per Aldover. El mateix dia 9, un home de 58 anys que conduïa un camió va morir després de patir una sortida de via a l’AP-7 al seu pas pel terme municipal de Freginals. Dos dies abans, el 7 d’agost, un accident entre un camió i una furgoneta a l'N-340 a Alcanar va provocar la mort del conductor de la furgoneta, de 56 anys. El 5 d’agost, dos ciclistes van morir atropellats per un cotxe mentre circulaven per la carretera T-310, al seu pas per Montbrió del Camp, i on el conductor del turisme va ser detingut per dos delictes contra la seguretat del trànsit i dos delictes d’homicidi per imprudència, així com per conducció sota els efectes de les drogues. El primer accident del mes d’agost va ser el dia 2, quan un motorista va patir una sortida de via mentre circulava per l'N-340, a l'Arboç, i on va perdre la vida.

El mes de juliol es van produir quatre accidents, el primer dels quals el dia 3, quan un altre motorista de 48 anys va morir en patir una sortida de via a l'autovia A-7 al seu pas per Cambrils. El dia 5, de nou un motorista de 37 anys perdia la vida en un accident a l'A-7, aquesta vegada a l'altura de Vila-seca. També el dia 5 el conductor i la passatgera davantera d'un cotxe, de 80 i 73 anys, van morir en patir una sortida de via a Amposta, mentre circulaven per la carretera TV-3405. Finalment, un altre motorista de 21 anys moria el dia 24 de juliol en patir un accident a la carretera TV-2126, a Calafell. En l'últim tram de juny, el dia 24, moria un camioner després d'un accident entre dos camions a l'N-340, a Alcanar. 

"ATENCIÓ: Foment invertirà a l'N-340 per millorar els trams conflictius de la via" "ATENCIÓ: Vora 40 busos per anar i tornar de l'AVE des de TGN i Reus cada dia"