La revetlla de Sant Joan acaba amb 23 ferits i 75 incendis al Camp de Tarragona

Els Bombers han atès 88 serveis sense cap de greu
Els Bombers atenen 88 serveis al Camp de Tarragona durant la nit de Sant Joan | Bombers

 

La nit de l'any amb més feina pels serveis d'emergència ha tancat amb 88 serveis atesos pels Bombers de la Generalitat al Camp de Tarragona, d’entre els quals no n’hi ha hagut cap de greu. La majoria d'incidents que s'han registrat han sigut menors, per petits incendis de vegetació, contenidors o mobiliari urbà. Pel que fa a les atencions a persones ferides, els hospitals i centres d'urgències d'atenció primària (CUAP) han atès 23 persones ferides a les comarques de Tarragona. La majoria de casos han sigut per cremades, traumatismes i/o amputacions.

 

A les Terres de l'Ebre, els Bombers de la Generalitat han realitzar 18 serveis, dels quals 12 eren per incendis de vegetació o de mobiliari. Respecte les persones ferides, només se n'ha hagut d'atendre una.

 

El Tarragonès és la comarca que més serveis dels Bombers ha registrat durant la nit de Sant Joan, amb 30 serveis realitzats, amb 16 petits incendis de vegetació, 12 incendis de mobiliari urbà i 2 serveis més per altres motius. Al Baix Camp s’han atès un total de 26 serveis, dels quals 10 són petits incendis de vegetació, 2 serveis de prevenció, 11 incendis de mobiliari i 3 serveis per altres motius. Els Bombers han dut a terme una vintena de serveis al Baix Penedès, 19, amb 7 incendis de vegetació, 9 incendis de mobiliari, contenidors o vehicles i 3 serveis més.

 

Les comarques amb menys serveis registrats han sigut al Priorat, l’Alt Camp i la Conca de Barberà, amb 3, 4 i 6 serveis respectivament. Els 3 serveis del Priorat han sigut per 2 incendis menors i 1 servei sense foc. A l’Alt Camp, hi ha hagut 1 incendi de vegetació i 3 altres incendis diversos, mentre que a la Conca s’ha fet 1 servei de prevenció, 3 per incendis de vegetació, 1 altre incendi, i 1 servei no relacionat amb el foc.

 

A Catalunya, 87 dels ferits han sigut menors d'edat

Pel que fa a les incidències a nivell de Catalunya, els Bombers han atès un total de 1.175 serveis al llarg de tota la revetlla de Sant Joan, des de les vuit del vespre de diumenge i fins a les vuit del matí d'aquest dilluns. Més de la meitat de les sortides s'han fet a partir de la mitjanit i per comarques la majoria de serveis s'han fet a l'àrea metropolitana de Barcelona: Vallès Occidental (212), Baix Llobregat (127), Barcelonès (90), Maresme (79), Vallès Oriental (73) i Garraf (33). 

 

Respecte els ferits, a Catalunya s'han atès fins a 243 persones aquesta revetlla de Sant Joan. S'han registrat 112 cremades lleus i 9 de greus, mentre que 67 casos han estat traumatismes i/o amputacions. En 55 casos, la visita a urgències s'ha donat per lesions oculars. De les 243 persones ateses, 87 eren menors d'edat i d'aquests 45 menors d'11 anys i 42 entre 11 i 17 anys.