Banderes grogues en diverses platges de la costa tarragonina

L'aplicació de Protecció Civil indica l'estat de totes les platges catalanes
Diverses platges tarragonines presenten avui bandera groga. | Judit Sabaté

 

Encara que el matí ha començat amb tot de banderes verdes a totes les platges de la Costa Daurada, d'aquest dissabte 20 de juliol, al migdia diverses platges han canviat de color i s'han convertit en banderes grogues i per tant s'ha d'extremar la preocupació. A la Costa Daurada hi ha una vintena de platges que tenen hissada la bandera groga, no obstant això la gran majoria de platges tenen la bandera verda que permet als banyistes poder-se banyar amb tranquil·litat.

 

Majoritàriament el nombre més alt de banderes grogues es reuneixen a les platges de Tarragona ciutat com a l'Arrabassada, la Savinosa, la dels Capellans o la platja del Miracle.

 

 

Més cap al sud de la demarcació trobem platges amb bandera groga a l'Ametlla de Mar, a l'Almadrava a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant concretament a les platges del Torn, de l'Arenal i de la Punta del Riu.

 

A les platges del terme municipal de Mont-roig també oneja la bandera groga, a la de la Porquerola, la Pixerota, la cala dels Vienesos o la platja del Cristall.

 

La bandera groga, quan hi ha risc moderat per als usuaris

La bandera groga indica precaució a l'hora de banyar-se al mar. Es pot donar en diverses situacions que suposen un risc moderat per als usuaris, com ara onades d'un metre i mig que poden causar problemes als banyistes, corrents mitjanament forts, tempesta o fenòmens meteorològics que dificulten la vigilància, brutícia o taques a l'aigua, sorra en mal estat, o bé la presència de meduses o altres animals marins lesius.

"🔴ALERTA: Situació crítica a les vinyes del Priorat i l'Ebre" "ACA i Regants es contradiuen al Parlament respecte a l'aigua de Riudecanyes"