Les bonificacions pel pas de camions per l'AP-7 s'aprovaran «al setembre»

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica les restriccions de vehicles pesants a la N-340 i la N-240, primer pas per desviar els camions per l'autopista
Camions circulant per la carretera N-340 | TarragonaDigital.com

 

La imatge de cada estiu de centenars de vehicles pesants circulant per l'N-340 i travessant els municipis de la costa tarragonina està més a prop de ser un record que no una realitat com és avui en dia. Almenys això és el que ha informat aquest matí el govern de la Generalitat, per un cantó, i el subdelegat del govern d'Espanya a Tarragona per un altre.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució de restriccions de vehicles pesants a l'N-340 i l'N-240. El govern català, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, «ja ha instal·lat la senyalització vertical que informa de la restricció de vehicles a les dues vies».

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha manifestat que el govern català «té la feina feta: l'Estat ha de ser més àgil» i per això ha demanat el màxim de celeritat, ja que «com més aviat ho puguem aplicar, millor».

Joan Sabaté: «al setembre es podrien aprovar les bonificacions»

Per la seva banda, el subdelegat del govern d'Espanya a Tarragona, Joan Sabaté, ha explicat que «aquesta restricció és el pas previ per necessari perquè el Ministeri d'Hisenda faci l'informe corresponent i les bonificacions es puguin aprovar el mes de setembre, al consell de ministres».

Així mateix cal recordar que els pressupostos generals d'enguany, aprovats recentment al Congrés, comptaven amb una partida de 9,1 milions d'euros destinada a finançar aquesta mesura. Segons l'acord al qual va arribar l'anterior govern central amb el govern català, els vehicles pesants que es desviïn per l'autopista tindran una bonificació del 42,5% del peatge, en cas de desplaçaments llargs, i del 50% els desplaçaments locals.

Per la seva banda, l'anunci del subdelegat s'ha rebut amb escepticisme a Roda de Berà. Cal recordar que Roda és, juntament amb el Vendrell, Altafulla, Creixell i Torredembarra, un dels municipis que forma el Pacte de Berà. El Pacte el van crear els diferents governs municipals per tal de posar fil a l'agulla a la saturació que viu l'N-340.

L'alcalde de Roda de Berà insta a agilitzar les restricions de camions a la N-340

«Nosaltres no volem demonitzar a ningú i entenem perfectament que la Federació d'Autotransportistes de Tarragona negociï amb el ministeri el percentatge de bonificació que necessiten però entenem que és obligatori que els vehicles pesants circulin per l'AP-7. L'N-340 s'ha transformat en una cita transportadora que et porta d'un lloc a l'altre i a la velocitat que ells volen» ha declarat Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà.

Virgili ha lamentat que «l'aviat fa molt temps que ho sentim i no acaba d'arribar mai. Ens vam posar com a data aquest estiu per plantejar-nos noves mesures de pressió si no es desviaven els vehicles i ja hi som i ara ens diuen que al setembre».

"Joaquim Nin torna a la Diputació de Tarragona" "Restablerta la circulació al tram Móra la Nova-Reus de l’R15"