Tarragona i Reus tindran 36 connexions més amb bus a l'estació de l'AVE

Es preveu una segona fase, de cara a la propera temporada turística, en què s'incorporin serveis a Vila-seca, Salou i Cambrils
Responsables de Territori, el delegat del govern i els regidors de Mobilitat de Reus i Tarragona han presentat la nova oferta aquest dilluns al migdia. | Gerard Recasens

 

Han hagut de passar dotze anys des que es va inaugurar l'estació de l'AVE Camp de Tarragona, però el cert és que des d'aquest dilluns, 17 de setembre, Tarragona i Reus ja tenen un servei de busos llançadora amb freqüència i amplitud horària que connecten les ciutats amb l'alta velocitat: vint minuts des de Tarragona i trenta des de Reus, segons indiquen els horaris oficials d'aquest nou servei que s'ha posat en marxa. 

 

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha presentat els nous serveis, que s'emmarquen en el Pla de Mobilitat signat la primavera passada, i ha anunciat que, de cara a la propera temporada turística, se n'implantaran de nous per connectar Salou, Vila-seca i Cambrils amb l'alta velocitat ferroviària. Padrosa ha explicat que «amb aquests nous serveis potenciem les connexions en transport públic pel que fa a la mobilitat obligada».

 

Els horaris en què funcionaran els busos de Tarragona i Reus a l'AVE

Des de la ciutat de Tarragona, el primer bus per anar fins a l'AVE sortirà a les 6.00 hores de dilluns a dissabte i a les 7.50 hores els diumenges des de l'estació de busos, però també amb aturades al camí de l'Àngel i dues més a l'N-240 a Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador. L'últim bus partirà de Tarragona a les 23.40 hores entre setmana, a les 21.55 hores els dissabtes i a les 22.05 hores els diumenges. Per tornar, els busos aniran de les 6.20 a les 0.00 hores entre setmana; de les 6.15 a les 22.19 hores els dissabtes i de les 20.20 a les 23.24 hores els diumenges. Les noves freqüències se sumen a les ja existents, i n'hi haurà 46 en total.

 

Pel que fa a la connexió amb la ciutat de Reus, entre setmana es podrà sortir de la capital del Baix Camp per anar a l'AVE entre les 5.30 i les 22.00 hores; i els caps de setmana, de 6.30 a 22.00 hores. Pel que fa als horaris de tornada, es podran agafar trens des de l'estació de 6.00 hores a 22.45 hores entre setmana, tot i que el primer bus els caps de setmana sortirà a les 7.00 hores.