Calamarsades, pedra i precipitacions intenses a les comarques de Tarragona

Les pluges circulen amb velocitat i, en general, només deixen entre 5 i 10 litres per metre quadrat
Els carrers, als Pallaresos, totalment emblanquinats | Twitter / @Pep_Nolla

 

La línia de tempestes que ha travessat les comarques tarragonines durant aquesta tarda ha deixat postals i imatges espectaculars. Al municipi dels Pallaresos, al Tarragonès, ha pedregat de valent, i als carrers, places i balcons les petites pedres gelades s'hi han acumulat de forma considerable.

Els llamps i trons, a la plana del Camp de Tarragona, ben a tocar de la costa, han deixat estampes impressionants i el vent ha bufat amb força a diverses zones del Priorat.

Captures del radar meteorològic, en el moment àlgid de les tempestes | Catalunyameteo.cat

 

Pluges ràpides però intenses a les comarques de Tarragona

Les pluges circulen amb velocitat i, en poc minuts, poden deixar valors que oscil·len entre els 5 i 10 litres per metre quadrat, tot acompanyat de fortes ventades, calamarsa o pedra, llamps i trons.

A Torroja de Priorat, per exemple, s'hi han recollit fins a 2,4 litres per metre quadrat, en tan sols un minut, i a Riudoms, a la comarca del Baix Camp, 2,2 litres en el mateix interval de temps. A més, les precipitacions poden aparèixer acompanyades de fortes ratxes de vent, violentes i sobtades.

Els llamps s'han deixat veure a Mont-roig del Camp | Marçal Berga

Fort vent amb ratxes de fins a 65 quilòmetres per hora al Priorat 

Al pantà de Siurana, a la comarca del Priorat, el vent ha bufat fort amb valors de fins a 65 quilòmetres per hora i a Riudecols, al Baix Camp, s'hi han viscut episodis de calamarsa.

El municipi de Vilaplana, al Baix Camp, amb les rajoles blanques després de la tempesta | Guillem Ramos

 

"REPORTATGE: La fam a Tarragona no augmenta però es cronifica" "DIA I HORA: Quan encenen els llums de Nadal els municipis de Tarragona?"