Cau un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis de Tarragona i l'Ebre

La banda va cometre un total de deu robatoris, tres a la Canonja, dos al Morell, un a Solivella, dos a Mont-roig del Camp, un a Miami Platja i un altre a Campredó
Imatge dels objectes recuperats per part dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria del Tarragonès van detenir, la setmana passada, quatre homes d’entre 21 i 22 anys, tres veïns de Reus i un de Lleida, com a presumptes autors de deu delictes de robatori amb força a interior de domicili i pertinença a grup criminal.

Les detencions, explica la policia catalana, es van produir el passat 29 de gener a la ciutat de Reus, a la comarca del Baix Camp, arran d’una investigació policial que va començar el 24 de desembre. Aquell dia, vigília de Nadal, es van produir fins a tres robatoris amb força en domicilis del carrer Collblanc, al municipi de la Canonja, al Tarragonès.

El mateix modus operandi i un vehicle d'alta gamma

En tots tres casos, els lladres van escalar la façana posterior de la comunitat, fins a arribar a les habitacions de les cases. Forçades persianes i finestres, un cop a dins, els individus van sostreure tota mena d’aparells electrònics, mòbils o joies, «entre d’altres objectes amb fàcil sortida al mercat de segona mà», apunten els Mossos.

Comesos els robatoris, els autors van fugir amb un vehicle d’alta gamma que també van utilitzar amb posterioritat, en la resta d'assalts.

Imatge d'un rellotge recuperat per la policia | Mossos d'Esquadra

 

De la Conca al Baix Ebre

Els altres set robatoris els van cometre entre els dies 5 i 29 de gener de 2019 a les poblacions del Morell, al Tarragonès; a Solivella, a la Conca de Barberà; a Miami Platja i a Mont-roig del Camp, al Baix Camp; i a Campredó, a la comarca del Baix Ebre.

Segons els Mossos d’Esquadra, els investigadors van seguir la pista del vehicle d’alta gamma, ocupat per quatre persones, fins que el passat 29 de desembre van poder detenir el grup criminal al carrer Jaume I de la ciutat de Reus.

Els objectes recuperats es retornen als propietaris

El 31 de gener, agents dels Mossos van fer quatre entrades i perquisicions en diferents domicilis reusencs, on es van recuperar part dels objectes sostrets en els deu robatoris perpetrats per la banda. Tots aquests elements es va retornar als propietaris.

Els lladres també van robar telèfons mòbils i tauletes | Mossos d'Esquadra

 

Els detinguts acumulen 44 antecedents

Els quatre detinguts, expliquen fonts policials, acumulaven fins a 44 antecedents penals per qüestions relacionades amb el patrimoni. L’1 de febrer ja van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge en va decretar l’ingrés a presó.

Ara, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

"OCUPACIÓ: La Creu Roja de Tarragona ajuda a trobar feina a més de 300 persones" "MALES NOTÍCIES: Les xifres d'atur a Tarragona durant el mes de gener"