L'ocupació hotelera a la Costa Daurada cau un 1% però augmenta la dels càmpings

El Govern català vol potenciar el turisme de congressos a Tarragona

El nombre de viatgers que s'han allotjat en hotels de la Costa Daurada de gener fins al setembre és una mica inferior a l'any anterior. En concret  la xifra ha caigut un 1%, tot i que molt menys del que ho ha fet la mitjana catalana, al voltant del 3%. Així i tot, però, l'ocupació als càmpings ha augmentat un 4% a la Costa Daurada aquest any segons les dades provisionals de l'Agència Catalana de Turisme (ACT).

Augmenta l'arribada de passatgers a l'Aeroport  

Segons Turisme, de gener a agost el nombre de viatgers que s'han allotjat en un càmping a la Costa Daurada és superior a altres anys. A aquesta xifra positiva si sumen els bons resultats de l'Aeroport de Reus, que de gener a setembre ha acumulat un creixement del 2,2%. Només el mes de setembre aquest creixement ha sigut del 6%, un increment superior a la mitjana dels aeroports estatals, que han crescut un 4,6%.

Pel que fa al conjunt de Catalunya el nombre de viatgers ha caigut de mitjana un 2,7%, però en canvi la despesa dels viatgers al territori ha augmentat gairebé un 7%, segons ha detallat el director de l'ACT, David Font.

La caiguda, ha dit Font, respon al creixement d'alguns mercats mediterranis, països fins ara molt castigats pel tema de la inseguretat. A més, també atribueixen aquest descens a l'onada de calor que s'ha viscut a Europa i que ha permès als viatgers trobar bones temperatures a destins més pròxims a casa.  Font ha desvinculat la caiguda a la situació política catalana i ha assegurat que no hi ha tingut res a veure.

Turistes esperant per facturar a l'Aeroport de Reus
Turistes esperant per facturar a l'Aeroport de Reus | Isma Llanes

 

Amb tot ha dit que «hi ha una motivació per donar la volta a les xifres». I ha assegurat que es prioritzarà, no només l'augment dels visitants sinó la qualitat i despesa que fan els turistes al territori.

El Govern vol deslocalitzar el turisme de reunions

David Font ha donat el tret de sortida a la segona edició del 'Connecta' que se celebra a la FiraReus i que reuneix 270 professionals de la indústria de reunions i esdeveniments de Catalunya. Un sector que atreu turisme de qualitat i alt poder adquisitiu. En els últims 12 mesos, 1,5 milions de viatgers han visitat Catalunya per motius de negoci, i hi han deixat uns 1.700 milions d'euros.

Pla general de diversos assistents a la segona edició del 'Connecta', a FiraReus, parlant en una taula
Pla general de diversos assistents a la segona edició del 'Connecta', a FiraReus, parlant en una taula | TarragonaDigital

 

Segons Font l'objectiu de l'Agència és que aquest turisme generi despesa a tot el territori i per això es marquen com a fites la deslocalització i desestacionalització del turisme de fires i congressos. «Barcelona seguirà sent la capital d'atracció del turisme de tota classe, també del de reunions, però hem de ser capaços, amb treball conjunt amb el territori, d'esponjar el turisme de reunions», ha puntualitzat.

Reus veu la celebració del 'Connecta' com una oportunitat per posicionar-se com a destí i per promocionar de forma conjunta el territori —Reus, Tarragona i Costa Daurada—, pel turisme de reunions.