Creen un Consell d'Experts de l'AEHT format per cinc Estrelles Michelin tarragonins

El sopar anual de l'Associació d'Hostaleria de Tarragona aplegarà més de 500 socis de l'entitat i serà liderat pel consell d'experts de l'entitat
Els sis membres del Consell Experts de l'AEHT | Cedida

 

Aquest passat mes d'agost es va constituir el consell d'experts de l'Associació d'Hostaleria de Tarragona (AEHT), arran de tot el treball i esforç continu de la nova junta de l'Associació. Aquest consell d'experts està format per les cinc Estrelles Michelin de la província de Tarragona, juntament amb el director de l'Escola d'Hoteleria de Cambrils.

La nova junta de l'AEHT es va constituir el passat mes de maig i els seus objectius són tornar a ser l'organització de referència del sector de l'hostaleria i la restauració a Tarragona i recuperar la passió de l'entitat que té més de 40 anys d'història i actualment compta amb més de 500 socis, entre els quals no falten els restaurants de la província que tenen alguna Estrella Michelin.

Cinc Estrelles Michelin formen el consell d'experts

Els membres del consell d'expert són en Joan Bosch, de Can Bosch a Cambrils, en Diego Campos, de Rincón de Diego a Cambrils, en Geroni Castell, de Les Moles a Ulldecona, en Vicent Guimerà, de l'Antic Molí a Ulldecona, en Fran López, de Villa Retiro a Xerta i en Jordi Jardí, Director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Tots sis són professionals reconeguts per la seva trajectòria i experiència i gràcies als seus coneixements poden ajudar a la resta de socis de l'AEHT. Segons Francesc Pintado, president de l'Associació, «és un orgull comptar amb les 5 estrelles de la província com a socis de l'AEHT. Són una clara representació de la qualitat de la nostra gastronomia i de la força de la nostra associació».

Els professionals que formen el consell d'experts de l'AEHT se senten part d'aquesta Associació i volen aportar el seu gra de sorra per enfortir-la, a més de mantenir la seva posició característica, donant suport a totes les accions que es duen a terme des de la junta.

El president de l'AEHT també explica que «Són 'estrelles', però sobretot són professionals que representen la diversitat del nostre sector amb els valors que transmeten: treballadores, honrades i senzilles. Són hostalers que treballen dia rere dia per un projecte amb què creuen i s'estimen».

Camisa brodada amb el logotip de l'AEHT | Cedida

 

Primera reunió del consell d'experts

Aquest estiu va tenir lloc la primera reunió del consell d'experts a la seu de l'AEHT, a Tarragona. Es va dur a terme un esmorzar on els van entregar una camisa brodada amb el logotip de l'entitat i on van poder parlar sobre les diverses necessitats del sector: per una banda, crear diàleg amb els empresaris i els restauradors, a més d'incorporar la possibilitat d'acollir a cuiners en pràctiques d'Espanya i de l'estranger al conveni d'hostaleria. També la necessitat de personal qualificat i que s'impliqui.

Periòdicament el consell d'experts es reunirà per tal de dinamitzar i posicionar el territori gastronòmicament. A més, també ho farà durant el sopar anual de l'Associació que tindrà lloc el pròxim 5 de novembre al qual assistiran tots els seus socis i les empreses col·laboradores.

Dinamitzar el sector d'hostaleria

L'esperit de dinamització i representació no només destaca a través dels restaurants amb més renom de la província de Tarragona, sinó que també vol introduir-se en totes les agrupacions comarcals que representen l'AEHT. En cadascuna d'aquestes hi ha un vocal que ha de vetllar pels interessos concrets de cada territori i traslladar-los fins a l'associació, a més de donar suport als restaurants, bars i hotels de la comarca de manera que cada territori tingui l'atenció que requereix i es regeneri.

Pintado afegeix que «L'AEHT vol representar i cuidar a tots els seus socis, de sud a nord, d'est a oest, de petits a grans. Perquè la nostra força rau a aconseguir ser presents i representatius de la diversitat i les necessitats concretes del nostre territori».

L'AEHT compta amb diverses accions per tal de recuperar el sentiment de pertinença de l'associació i per crear espais de connexió i aprenentatge entre els més de 500 socis, entre les quals destaquen la creació del consell d'experts, els sopars de socis, les agrupacions comarcals, a més de captar empreses patrocinadores, la formació contínua pels treballadors del sector o diverses jornades gastronòmiques arreu del territori.

Totes aquestes accions sorgeixen gràcies a l'esperit de renovació i posicionament de la nova junta de l'AEHT i serveixen per fer créixer l'associació i tots els bars, restaurants i hotels de la província de Tarragona que en formen part.

"CRISI DE L'AVELLANA: El sector afronta una de les temporades més dures" "ATENCIÓ: Incidències i retards a l'R15 i l'R14 de Rodalies"