Imatge d'una oficina de Correus

La història de cada estiu: Correus, sense prou personal al Camp de Tarragona

Els sindicats denuncien que no es cobreixen les baixes per vacances

Un agost més, els municipis de la Costa Daurada i de les zones rurals del Camp de Tarragona patiran retards importants a l’hora de rebre la seva correspondència. Els sindicats UGT i CCOO han alertat de nou que Correus no farà contractacions per cobrir les vacances dels treballadors, cosa que deixarà «descoberts» bona part dels municipis de la demarcació.

Des del sindicat FeSP-UGT al Camp de Tarragona han lamentat, en declaracions a aquest mitjà, que durant l’agost es produeix la paradoxa que és quan més població hi ha al territori i quan menys efectius es disposen al servei postal. «La Costa Daurada experimenta a l’estiu un gran increment de població, un fet que es tradueix en un augment de les compres per Internet, en canvi, nosaltres tenim menys personal», expliquen fonts del sindicat. Aquesta és una situació que es dona a tot el litoral, des de Cunit fins a l’Hospitalet de l’Infant.

 

Oficines tancades al món rural

La situació també causa problemes al municipis rurals, ja que les persones que es queden treballant han de fer la feina dels que estan de vacances, una sobrecàrrega difícil de portar. «Una mateixa persona ha de fer diversos recorreguts, i això vol dir que hi ha dies que les oficines que hi ha en pobles més petits han d’estar tancades», afegeixen des del sindicat. La situació enguany s’ha vist afectada també per la pandèmia del coronavirus, que fa que alguns treballadors de més edat o més sensibles no puguin fer segons quines tasques.

Per altra banda, el passat 1 de juliol l’empresa va incorporar 66 nous treballadors a les comarques de Tarragona, un augment de personal provinent dels nous processos de consolidació d'ocupació temporal. Des del sindicat admeten que aquestes incorporacions poden ajudar a «mitigar una mica la situació», però recorden que a Tarragona s’arrossegaven «molts anys sense fer consolidacions» i que, paral·lelament, l’últim any hi ha hagut una trentena de jubilacions a la demarcació.


Comentaris