La Costa Daurada arriba al 80% d’ocupació durant el pont

S’han complert les previsions que hi havia, mentre que a les Terres de l'Ebre fan un balanç dolent d’aquests quatre dies

Cara i creu en el turisme de la demarcació de Tarragona. El sector turístic de la Costa Daurada ha assolit el seu objectiu d’arribar fins a un 80% d’ocupació durant aquests dies de pont de desembre, a les comarques de les Terres de l’Ebre, tan sols s’ha arribat al 20% durant aquests dies festius. En aquest sentit, des del sector, apunten a la competència de les estacions d’esquí i la preferència pels viatges a l’estranger, fet que no ha ajudat a omplir els establiments.

La Costa Daurada ha tingut un 80% d'ocupació durant aquest pont de desembre | ACN

 

Una valoració positiva en les xifres de la Costa Daurada

Des de la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona (FEHT) han remarcat que aquestes dades són provisionals i valoren que són «acceptables», ja que hi ha poques places disponibles per cada sector pel fet que és temporada baixa, però el bon temps ha propiciat a reserves d’última hora a la zona de la Costa Daurada.

«La valoració és positiva amb 4.000 famílies que han arribat a les nostres terres, el que suposa un 80% de l’oferta que teníem que ja era reduïda», ha afirmat el portaveu de la FEHT, Joan Anton. Aquesta xifra ha estat assolida gràcies al bon temps que ha fet al territori i ha estat determinant en les reserves d’última hora. En aquest sentit, molts clients són de proximitat i la majoria provenen de Catalunya, l’Aragó, Navarra i el País Basc. A més, els dies de més afluència han estat el 6, 7 i 8 de desembre i s’apunta que aquests dies, en alguns casos, s’ha arribat a fer el ple. 

En total, hi havia una vintena d’hotels oberts i s’han ofert unes 11.000 places, el 20% de les que hi ha disponibles, atès que és temporada baixa i la majoria d’establiments estant tancats. D’altra banda, pel que fa al sector del càmping, n’han obert set a la costa i deu a l’interior, sumant més de 10.000 places disponibles, un 15% de l’oferta.  De la totalitat de places en apartaments que hi ha, se n’han ofert gairebé 2.000, representant un 5% del total dels allotjaments a Cambrils, Salou i Vila-seca. Unes bones xifres pel turisme de la Costa Daurada.

Les cases rurals de les Terres de l'Ebre només han arribat al 20% d'ocupació | TarragonaDigital

 

Baixa ocupació a les cases rurals de l’Ebre

La valoració que s’ha fet de l’ocupació de les cases rurals a les Terres de l’Ebre ha estat «dolenta». Només s’ha assolit el 20% de l’ocupació turística durant aquest pont. «Nefast no, però dolent, no hi hagut demanda. Massa ponts i massa neu», ha admès Juanjo Bel, portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre). En aquest sentit, ha assegurat que «els ponts llargs no ens van bé»,  ja que tenen més visitants durant un cap de setmana de tardor durant l’època de la sega de l’arròs. «Al desembre la gent està per neu o per un viatge llarg fora de Catalunya», ha afegit Bel.

Les reserves d’última hora no han estat significatives, ja que les cases rurals es reserven amb deu o quinze dies d’antelació. Amb tot plegat, assenyalen que han omplert els tres dies festius i que les xifres no són més dolentes que les de l’any passat. Així doncs, accepten les xifres que s’han donat aquest pont i «ja vindrà l’estiu».

"REPORTATGE: L’accessibilitat en cadira de rodes una assignatura a millorar a Tarragona" "LLISTA: Aquests són els carrers més cars de les grans ciutats de Tarragona"