La Creu Roja reparteix més de 325 tones d'aliments a la demarcació de Tarragona

El repartiment està finançat pel Fons d'Ajuda Europea a les Persones més Desfavorides
La Creu Roja reparteix més de 325 tones d'aliments a la demarcació de Tarragona | Creu Roja

 

La Creu Roja de Tarragona ha iniciat la segona fase del Programa 2018 d'Ajuda Alimentària –la primera es va iniciar al juliol–, pel qual distribuirà 325.902 quilos d'aliments a les persones més vulnerables de la demarcació. S'espera que de la mà de 45 entitats associades, un total de 14.729 persones del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es beneficiïn del repartiment.

 

A tot el Principat, aquest programa finançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel govern de l'Estat, repartirà en la seva segona fase més de dos milions de quilos d'aliments, els quals pretenen arribar a 101.500 persones. Unes ajudes, que en paraules del president de la Creu Roja a Catalunya, són «una eina fonamental per lluitar contra la pobresa cronificada i l'exclusió social de les famílies que atenem».

 

Una cistella nutritiva i poc perible

En el moment de repartir els aliments, la Creu Roja ha elaborat conjuntament amb la Federació de Banc d'Aliments i d'experts en nutrició de diferents ministeris de l'Estat, una cistella bàsica, que ha de contenir aliments especialment nutritius que satisfacin les necessitats de les persones adultes i, molt especialment, dels menors.

 

A més a més, els aliments han de ser poc peribles i de fàcil transport i emmagatzematge, motiu pel qual, la 'cistella d'aliments' per a les persones desafavorides, està formada per arròs, cigrons cuits, llet, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomaca fregida, crema de verdures deshidratades, galetes, bajoques en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols, oli d'oliva i conserva de sardina en oli vegetal.

 

La Creu Roja reparteix més de 325 tones d'aliments a la demarcació de Tarragona | Creu Roja