PIMEC demana calma política i social per la campanya comercial de Nadal

Des de PIMECComerç apunten que aquests dos mesos són claus pel comerç de proximitat
PIMEC recorda que Nadal és molt important pel comerç de proximitat | Àngel Ullate

 

PIMEC avisa: La convulsió política i social d'aquests dies tindrà conseqüències pel comerç de proximitat. Un comerç que, més que cap altre, sap la importància que suposa la campanya nadalenca. Per això Florenci Nieto, el president de PIMEComerç Tarragona demana que es mantingui el clima de calma i normalitat social i institucional per afrontar el moment «més important de l'any pel comerç».

 

Preocupació per com afectarà el clima social i polític al comerç

«Estem preocupats pel que passarà el dia 21. No podem dir que no estem a favor del dret a manifestar-se, però tenim certa preocupació per com afectarà això al comerç de proximitat», ha manifestat Nieto en declaracions a Tarragona Digital.

 

Nieto recorda que la campanya de Nadal suposa un 25% de les vendes totals de tot un any del petit comerç. I recorda que en territoris com Tarragona moltes famílies tenen algun membre o depenen d'aquest comerç de proximitat. Un comerç que, ha recordat, ha patit més que cap altre els efectes de la crisi econòmica i que encara no s'ha pogut recuperar del tot. «No s'han tingut en compte els seus problemes», diu Nieto.

 

Per això, assegura que estan molt a «l'expectativa» de la incidència que tindran els fets del dia 21 de desembre i altres que puguin passar durant aquests dies. El dia 21 de desembre es preveu una aturada de país, segons alguns mitjans i organitzacions, que pot afectar a algunes vies de comunicació i transport del país. Aquest és el dia que ha escollit el govern de Pedro Sánchez per celebrar el consell de Ministres a Catalunya.

 

La campanya de Nadal és clau pel petit comerç segons PIMEC | Àngel Ullate

 

El tall de les vies de transport d'accés a nuclis poblacionals, com ara Tarragona o Reus ciutat, afectarà, diu Nieto, als comerços locals i a les compres de Nadal. «El que fan amb això és afavorir altres tipus de comerç. Aquestes accions castiguen sempre al comerç petit i poden afectar molt a les vendes del comerç de proximitat», ha emfatitzat.

 

Crida a la calma política i social

És per això que des de PIMEC Tarragona se sumen a la crida que ha fet l'oficina central d'aquesta organització per la calma i la tranquil·litat. «Demanem una campanya de Nadal tranquil·la políticament i un esforç pel diàleg per part de les Administracions i entitats; cal incentivar la il·lusió en la campanya de Nadal, il·lusió que no es pot donar en un clima d'inestabilitat social», manifesten. I afegeixen: «Exigim seny i serenitat als diferents actors polítics per tal de fer créixer el petit comerç».

 

Nieto convida a totes les persones implicades, siguin polítics o ciutadans, a fer una reflexió calmada. I a considerar la importància que té aquesta campanya de Nadal pel comerç de proximitat i les repercussions que poden tenir algunes accions o comportaments.