La Diputació de Tarragona ofereix subvencions per prevenir incendis forestals

Els beneficiaris dels ajuts han estat una trentena de municipis de la demarcació
La institució ha invertit 216.719,70 euros en subvencions per a 28 ajuntaments i dues Agrupacions de Defensa Forestal | TarragonaDigital.com

 

Gairebé una trentena de municipis de la demarcació han rebut el suport de la Diputació de Tarragona amb el finançament de diverses actuacions destinades a la prevenció d'incendis forestals durant aquests mesos d'estiu.

Així, la institució ha invertit un total de 216.719,70 euros en subvencions per a 28 ajuntaments i dues Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de localitats del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre de menys de 10.000 habitants. S'han dut a terme aquestes subvencions per tal que es puguin realitzar actuacions de Prevenció Local d'Incendis Forestals (PLIF). 

La Diputació de Tarragona concedeix diversos ajuts

Cal destacar que prop del 80% dels ajuts que concedeix la Diputació de Tarragona serveixen per crear i millorar diverses franges perimetrals a urbanitzacions i nuclis urbans situats en zones properes al bosc. D'aquesta manera, es poden protegir tant els habitatges com la població, en cas que hi hagués un incendi, i reduir el risc de propagació. Una altra de les actuacions que els municipis duen a terme amb aquestes subvencions és la posada a punt de basses i dipòsits d'aigua que pertanyen a la xarxa de punts de reserva per a la lluita contra els incendis forestals. 

Els municipis que s'han beneficiat aquest any de les subvencions han estat els consorcis d'Aiguamúrcia, el Catllar, el Molar, Figuerola del Camp, l'Albiol, l'Argentera, la Bisbal del Penedès, la Febró, la Morera del Montsant, la Riba, Móra d'Ebre, Prades, Prat de Comte, Pratdip, Querol, Santa Coloma de Queralt, Tivissa, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Albinyana, Alcover, Alfara de Carles, Llorac, Pontils, Riudecanyes, Roda de Berà, Cabra del Camp, Pinell de Brai i Rasquera; així com les Agrupacions de Defensa Forestal de Colldejou i el Montmell.

  

Tots aquests ajuts formen part del conjunt d'actuacions que realitza la Diputació de Tarragona amb l'objectiu de prevenir possibles incendis a la demarcació. A més, la institució posa en relleu i difon l'ús de la biomassa forestal a les localitats del territori. 

"ATENCIÓ: Exigeixen que s'aprovin les bonificacions per treure els camions de l'N-340" "ATENCIÓ: 3 ferits en 2 accidents a l'N-420 tarragonina"