Dotze municipis tarragonins reben el reconeixement de Viles Florides

Vila-seca 茅s l'unic municipi de Tarragona amb quatre Flors d'Honor, la m脿xima puntuaci贸
Dotze municipis tarragonins reben el reconeixement de Viles Florides | Cedida

 

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederaci贸 d鈥橦orticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar divendres passat, 27 de setembre, les Flors d鈥橦onor 2019. Es tracta d鈥檜n reconeixement als municipis que treballen per la transformaci贸 dels espais p煤blics a trav茅s de l鈥檈njardinament i la millora dels espais verds. Enguany la principal novetat ha sigut el lliurament de la Flor d鈥橭r, que se l鈥檋a endut Olot, i que distingeix el municipi que millor ha treballat el seu verd urb脿.

Un total de 13 de municipis han estat reconeguts amb quatre Flors d鈥橦onor, la m脿xima puntuaci贸 fins ara. De les comarques de Tarragona nom茅s n鈥檋i ha un que gaudeixi del m脿xim reconeixement, i 茅s el municipi de Vila-seca. Els altres municipis catalans en aquesta categoria s贸n Almacelles (Segri脿), Bagergue (Val d鈥橝ran), Cardedeu (Vall猫s Oriental), Figueres (Alt Empord脿), Llinars del Vall猫s (Vall猫s Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vall猫s (Vall猫s Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vall猫s Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat).

Onze pobles i ciutats de Tarragona, amb dues o tres Flors d'Honor

A banda dels 13 municipis amb quatre Flors d鈥橦onor, n鈥檋i ha 53 amb tres Flors d鈥橦onor, 57 amb dues Flors d鈥橦onor i 10 amb una Flor d鈥橦onor. Pel que fa als municipis tarragonins, els que gaudeixen de tres flors s贸n Calafell, Prades, Reus, Riudoms, Sant Carles de la R脿pita, Salou i Torredembarra. D鈥檃ltra banda, Altafulla, Botarell, Vinyols i els Arcs i Horta de Sant Joan tenen dues Flors d鈥橦onor.

A l'hora de concedir les Flors d'Honor, els aspectes que es valoren de cada municipi s贸n el patrimoni vegetal i paisatg铆stic: la relaci贸 entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la relaci贸 entre els recursos destinats al manteniment i la superf铆cie verda enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integraci贸 paisatg铆stica o la singularitat dels espais, entre d'altres. Tamb茅 es t茅 en compte el respecte del medi ambient i la sostenibilitat.

"馃M茅s de mig mili贸 d'euros pels danys del temporal de setembre a la costa tarragonina" "鉂楌煈 ATENCI脫: Cau una banda que falsificava documents oficials a TGN i Reus"