Tarragona, el Vendrell i Cambrils tindran una estació pública de recàrrega elèctrica el 2019

Formen part del pla de la Generalitat per impulsar el cotxe elèctric a tot el país

Les ciutats de Tarragona, el Vendrell i Cambrils tindran el 2019 una estació pública de recàrrega del vehicle elèctric, segons s'ha apuntat des de la Generalitat de Catalunya aquest dilluns 10 de desembre. El Govern vol augmentar la xarxa pública de recàrrega ràpida dels vehicles elèctrics, que actualment és de 66 estacions, i per això n'obrirà 22 més els pròxims mesos. L'objectiu és acabar l'any 2019 amb més d'un centenar d'estacions, perquè tothom pugui tenir un punt de recàrrega a menys de 30 quilòmetres. 

Per desplegar aquests nous punts, la Generalitat ha adjudicat, a través de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), un total de 854.750 euros. Les noves estacions s'obriran a quinze ubicacions, que són Tarragona, el Vendrell, Cambrils, Móra la Nova, Móra d'Ebre, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Manresa, Lleida, Figueres, Montmeló, Sant Feliu de Guíxols, Vilobí d'Onyar, Cervera, Sant Vicenç dels Horts, i Vic.

 

Més de cent punts públics de recàrrega a tot el territori 

Segons ha explicat el director de l'ICAEN, Manel Torrent, la previsió és acabar el 2019 amb més d'un centenar d'estacions obertes, perquè així «tothom tingui a menys de 30 quilòmetres de distància un punt de recàrrega ràpida». D'aquesta manera s'estaria complint l'objectiu fixat pel Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC).

De moment, s'han destinat uns 2,30 milions d'euros per al desplegament de les 88 estacions de la xarxa de recàrrega ràpida, comptant ja les 22 noves que s'obriran els pròxims mesos. En l'actualitat, més de 12.000 vehicles elèctrics circulen per les carreteres catalanes. A la ciutat de Tarragona hi ha diversos punts de recàrrega del vehicle elèctric. A l'agost se'n van obrir quatre a l'Anella Mediterrània, que s'afegien als tres que hi havia a l'aparcament Saavedra. Al Vendrell, els punts de recàrrega que hi ha estan ubicats en aparcaments, com el de la plaça Pep Jai.


Comentaris