Els naixements a la demarcaci贸 de Tarragona, en caiguda lliure fins a nivells de fa 20 anys

El territori va registrar l'any passat poc m茅s de 6.500 naixements, un 6,5% menys | El Priorat i la Ribera d'Ebre accentuen la crisi
La taxa de naixements ha tornat a baixar a les comarques de Tarragona durant el 2018 | Pixabay

 

Les estad铆stiques tornen a anunciar caiguda lliure, en una tend猫ncia que s'allarga durant m茅s d'una d猫cada i que les dades del 2018 nom茅s confirmen i accentuen. Els naixements arreu de la demarcaci贸 de Tarragona han estat 6.581, un 6,5% menys respecte les xifres del 2017 鈥攐n es van superar per ben poc els 7.000鈥. La davallada 茅s gran en comparaci贸 als gaireb茅 10.000 naixements anuals de fa una d猫cada, i per trobar estad铆stiques semblants cal remuntar-se als primers anys del segle 鈥2000, 2001 i 2002鈥, en un retroc茅s de vint anys enrere.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

La natalitat baixa en totes les comarques tarragonines a excepci贸 de la Terra Alta, on s'incrementa en 25 casos. El Camp de Tarragona 茅s, de fet, una de les regions amb la taxa de natalitat m茅s elevada de tot Catalunya, amb una aproximaci贸 de nou naixements per cada mil habitants. L'altra cara de la moneda s贸n el Priorat i la Ribera d'Ebre, les dues comarques amb una taxa de natalitat m茅s baixa del pa铆s (3,8 i 5,7 naixements per cada mil habitants, respectivament).

Poc m茅s de 6.500 nadons van n猫ixer a la demarcaci贸 de Tarragona durant el 2018, la xifra m茅s baixa des de fa gaireb茅 20 anys

El Priorat i la Ribera d'Ebre, en blanc, assenyalen una crisi demogr脿fica aguda | Idescat

El Tarragon猫s i el Baix Camp centren la gran majoria de naixements, com era f脿cil de preveure, seguits del Baix Pened猫s i el Baix Ebre. La regressi贸 es nota especialment en les comarques d'interior, que acusen una greu urg猫ncia de despoblament i desertitzaci贸 rural que les xifres nom茅s accentuen. Els 35 nadons nascuts durant tot l'any al Priorat 鈥攇aireb茅 la meitat menys que l'any passat鈥 o els 144 infants de la Conca de Barber脿 s贸n dades m茅s que alarmants.

L'estad铆stica de l'Idescat tamb茅 accentua altres dades curioses, com el fet que l'edat mitjana de les mares tarragonines dels seus primers fills 茅s de 30 anys, o que els noms m茅s repetits arreu de la demarcaci贸 han estat els de Marc i J煤lia, seguits d'altres m茅s nous com els Leo, el nom mascul铆 m茅s freq眉ent entre els nouvinguts del Tarragon猫s.

"馃敶 2 ANYS DE L'1-O: El dia que va canviar-ho tot" "馃懚 LLISTA: Els noms m茅s posats als nens i nenes l'any 2018 a Tarragona!"