Medicina, Infermeria i Psicologia, estudis més sol·licitats a la URV

La demanda per estudiar a la URV ha crescut un 6% respecte el curs passat
Campus Catalunya URV | cedida

 

Els estudis més sol·licitats enguany a la URV han estat Medicina, amb un 12,362 de nota de tall; Infermeria, amb un 9,782 i Psicologia, amb un 7,660. La demanda per estudiar a aquesta universitat ha crescut un 6% respecte al curs 2017-2018 i s'han preinscrit un total de 3.250 estudiants, gairebé 200 més que el curs passat, una xifra molt a tenir en compte. 
Són bones notícies per la facultat, que veu així com la demanda d'alumnes torna a pujar, desprès que baixès un 2,73% l'any anterior. Així les coses, el nombre d'assignats d'aquest proper curs representa créixer un 2% en el conjunt del sistema català. 
 

Augment previst del nombre d'alumnes de la URV

Segons el que preveu la facultat, està previst que el nombre de matriculats sigui encara superior al del curs passat, quan 2.843 alumnes van començar els seus graus a la URV. Del 13 al 18 de juliol es podran matricular els estudiants que vulguin accedir a primer i que ja tinguin la plaça assegurada en primera instància, mentre que els que hi accedeixen amb altres preferències no podran fer-ho fins els dies 25 i 26 de juliol.
 

Medicina i i Bioquímica i Biologia Molecular i Biotecnologia, les notes de tall més altes a la URV

Pel que fa a les notes de tall, la més alta, juntament amb Medicina, ha estat el doble grau de Bioquímica i Biologia Molecular i Biotecnologia, amb un mínim de 12,630 per cursar els estudis, convertint-se en la desena més elevada de tots els estudis que tenen lloc al sistema universitari català. A la URV hi ha fins a 17 carreres que exigeixen una nota d'accés més alta de 8 per a poder estudiar-les. 
La resta de carreres amb la nota de tall més elevada a la URV són Bioquímica i Biologia Molecular (11,336), Biotecnologia (10,626), el doble grau Biotecnologia i Enginyeria Informàtica (10,621), Enginyeria Biomèdica (9,982) o Infermeria (9,782).