El Gran Recapte d'aliments recull més de 500.000 quilos a les comarques de Tarragona

Durant dos dies, més de 4.500 voluntaris i voluntàries han col·laborat en aquesta iniciativa solidària
Imatge del Gran Recapte d'aliments 2018   | Àngel Ullate

 

Tarragona va demostrar la seva solidaritat durant el Gran Recapte d’aliments 2018, que va celebrar-se entre el divendres, 30 de novembre, i ahir dissabte, 1 de desembre, arreu dels pobles i ciutats de la demarcació. Segons expliquen des del Banc dels Aliments Comarques de Tarragona, «els ciutadans han respost a la crida» i, a falta de l’últim recompte, s’estima que «se superaran els 500.000 quilos d’aliments a la província». En el cas concret de les Terres de l’Ebre, des de l’organització calculen que es recolliran més de 80.000 quilograms.

GALERIA | Les imatges del Gran Recapte d'aliments 2018 al Camp de Tarragona

Més de 4.500 voluntaris al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Durant aquests dos dies, més de 4.500 voluntaris i voluntàries han col·laborat a Tarragona en un Gran Recapte que enguany ha arribat a la seva desena edició. En total, uns 3.200 voluntaris han donat un cop de mà al Camp de Tarragona i 1.300 més ho han fet a les Terres de l’Ebre. El portaveu del Banc dels Aliments a les comarques de Tarragona, Òscar Ologaray, s’ha mostrat content i agraït i ha expressat que «estem molt satisfets perquè hem assolit els 500.000 quilos d’aliments a la província de Tarragona, 85.000 a les Terres de l’Ebre, i aquestes xifres demostren la consolidació del Gran Recapte al territori».

Ologaray, que no s’ha pogut estar d’agrair de nou a tots els participants i col·laboradors, ha afegit, «gràcies a tots els que aquest cap de setmana heu volgut formar part de la gran família que és el Gran Recapte, gràcies per ajudar-nos a posar el plat a taula d’aquells que més ho necessiten».

La qualitat dels productes ha millorat en l'actual edició del Gran Recapte | Àngel Ullate

 

Aquests aliments «al febrer ja s'hauran acabat»

El portaveu del banc d’aliments tarragoní ha explicat que, a través de diverses entitats socials, com Càritas i la Creu Roja, l’entitat farà arribar els productes recaptats a les famílies de les comarques de Tarragona. «Malgrat que ara hem recollit 500.000 quilos, aquests només són el 20 per cent d'allò que reparteix el Banc dels Aliments anualment; al febrer ja s’hauran acabat», ha remarcat Òscar Ologaray, que ha destacat que «des del Banc dels Aliments hem detectat un augment en la qualitat dels productes. Hem rebut molt més oli, llet, conserves, llegum cuit que en passades edicions, i s’ha reduït el llegum sec».

"ALERTA: Brutal i preocupant increment de les víctimes mortals a les nostres carreteres" "Èxit en la primera jornada del Gran Recapte d'aliments a la demarcació de Tarragona"