Falten més de 2.000 voluntaris al Camp de Tarragona per al Gran Recapte 2019

La gran fita solidària, que enguany arriba a la seva onzena edició, se celebrarà el pròxim 22 i 23 de novembre
Joan Vila i Eusebio Alonso, membres del Banc d'Aliments, al magatzem de Reus | Adrià Morte

 

El Gran Recapte d’Aliments arriba enguany a la seva onzena edició i a hores d’ara encara manquen més de 2.000 voluntaris. La iniciativa solidària tindrà lloc el pròxim 22 i 23 de novembre i necessita prop de 4.500 persones que es distribuiran en 350 mercats i supermercats diferents. Tal com ha explicat el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, Eusebio Alonso, a la demarcació «encara falta el 50% del voluntariat necessari, però si mirem Tarragona ciutat, la xifra augmenta fins al 70%».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Quan apel·les a la solidaritat de la gent et quedes impressionat», assegura Alonso. Per aquest motiu demana la implicació de tothom i què, qui pugui, posi el seu granet de sorra. «En un supermercat amb voluntaris es recull el doble que un supermercat sense voluntaris. Fem una crida a tota la ciutadania perquè s’apunti. Sobretot a la gent jove, que és la que ens ha d’agafar el relleu», indica Joan Vila, vicepresident del Banc d’Aliments de les comarques de Tarragona.

 

Eusebio Alonso també demana «la implicació de les empreses i institucions» i ha posat l’exemple del Port de Tarragona, que ha cedit un important espai al Banc d’Aliments. Per una altra banda, els responsables del Banc d’Aliments també han fet una crida perquè la gent ajudi durant la setmana posterior a classificar i repartir. De fet, els voluntaris són el motor del Banc d'Aliments i sense la seva tasca no seria possible aquesta gran iniciativa solidària.

 

Imatge actual del magatzem de Reus del Banc d'Aliments de les Comarques de Tarragona | Adrià Morte

 

En l’edició del 2018 es van recollir aproximadament 500.000 quilos una xifra que no arriba al 25% del volum total dels aliments que es recullen durant tot l’any. Segons la memòria de l'any passat del Banc d’Aliments, es va donar servei a 27.036 persones que es van coordinar a través de 154 entitats benèfiques diferents.

 

El Gran Recapte s’avança una setmana

En l’edició d’aquest any 2019 el Gran Recapte s’ha avançat una setmana per qüestions d’organització dels supermercats. «No sabem si ens crearà problemes o no, és possible que tinguem menys resposta perquè la darrera setmana de novembre hi havia gent que ja havia cobrat l’extra de Nadal. Veurem que passa», indica Eusebio Alonso. De fet, també caldrà veure si això afectarà el nombre final de voluntaris ja que hi ha menys marge perquè la gent s'apunti. 

 

«Encara que la finalitat del Banc d’Aliments és evitar el malbaratament, amb el gran recapte també voldríem demanar uns productes que mai ens venen per aquesta via com són: oli, llet i conserves», explica Joan Vila. El Banc d'Aliments reparteixen 96 quilos d’aliments de mitjana distribuïts per beneficiari i any. Aquests es reparteixen, durant tot l'any, en 687.000 quilos de fruita, verdura i sucs, 336.000 d’arròs, cereals, llegums i pasta i 600.000 litres de llet. 

 

El Gran Recapte tindrà lloc el pròxim 22 i 23 de novembre | Adrià Morte

 

El Banc d’Aliments estrena nova pàgina web

El Banc d’Aliments estrena enguany nova pàgina web. Segons els responsables, el nou portal permetrà agilitzar el procés de registrar-te per fer-te voluntari. Actualment, qualsevol persona que ho vulgui ja pot fer-se voluntari i inscriure’s en un dels 344 centres diferents de les comarques de Tarragona, 36 dels quals es troben a Reus i 55 a Tarragona.