L'empresa FCC, encarregada de la neteja de Tarragona i Reus, imputada per blanqueig de capitals

El motiu, el presumpte pagament de 82 milions d'euros en comissions per aconseguir obres a Panamà amb la divisió d'infraestructures de la companyia
L'empresa encarregada de la neteja i recollida de residus a Tarragona i Reus, FCC, està imputada per blanqueig de capitals. | Cedida

 

Fomento Construcciones y Contratas (FCC), l'empresa encarregada de la neteja i la recollida de residus a Tarragona, Reus i desenes de pobles de la província, ha estat imputada per blanqueig de capitals. El motiu, el pagament de 82 milions d'euros en comissions per l'adjudicació de la construcció de línies de metro i la ciutat de la Salut de Panamà. Així ho ha decidit el jutge de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, després d'una causa oberta l'any 2017. Tarragona, per exemple, paga més de 20 milions d'euros anuals a FCC.

 

 

L'empresa que neteja Reus i Tarragona, en el punt de mira

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha imputat com a persona jurídica la constructora FCC. El motiu, els delictes de corrupció en transaccions internacionals i blanqueig de capitals pel pagament de 82 milions d'euros en comissions. L'objectiu era, presumptament, aconseguir l'adjudicació de la construcció de línies de metro i la Ciutat de la Salut de Panamà.

 

  

  

FCC compta amb diverses divisions dins la mateixa empresa. Per aquest motiu, Tarragona, Reus i desenes de municipis de la província tenen subcontractat el servei de recollida de residus i neteja de via pública a aquesta multinacional. A petició de la Fiscalia Anticorrupció, el magistrat dirigeix ​​el procediment contra les mercantils FCC Construcción S.A., FCC Construcción Centroamérica S.A. i Construcciones Hospitalarias S.A., a les que ha donat cinc dies per designar un representant, un advocat i un procurador.

 

 

Un vehicle de recollida de brossa de Reus, que pertany a FCC. | Jordi Olària Gras

L'origen de la imputació, l'any 2017

La causa es va obrir l'any 2017 arran d'una querella contra un assessor jurídic de la multinacional brasilera Odebrecht per possible comissió d'un delicte de blanqueig, suborn i organització criminal comès entre 2009 i 2015. Aquesta mercantil s'hauria servit de societats pantalla espanyoles per blanquejar quantitats procedents dels suposats suborns abonats per les diverses constructores a canvi d'adjudicacions.

 

  

  

Segons fonts jurídiques, quatre exdirectius de FCC ja han comparegut en qualitat d'investigats davant del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 2. Caldrà veure com es resol aquest litigi, que té com a part implicada una de les multinacionals més grans del món i, al mateix temps, l'empresa encarregada de la neteja de les ciutats més grans del territori. 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris
Paco Morlanes
Carles Pellicer diu que els de FCC son unes bellíssimes persones i que és un orgull per Reus REGALAR cada any 12 milions d'euros a aquesta gent tant simpàtica de l'Ibex35.
Francesc
I a mes a mes Ena voten pujar els impostos Caraduras tots Ajuntament inclos
Robert M.
Junts per la pela també anomenats Junts pel Business es troben a gust fent negocis amb les empreses de l'Ibex35 que ens escanyen juntament amb l'Estat Espanyol. I ara a més ens apugen els impostos un 10%. Ja s'ha acabat votar a aquesta gentussa per cara del Puigdemont, mai més, s'ha acabat!!!!!!
Joan Cots
El Sr. Pellicé regalarà 14 milions a FCC i a sobre ens apujarà els impostos perquè FCC no fa bé la feina i fica al mateix pot tota la brossa que els ciutadans reciclem i separem. Reciclar no li surt a compte a FCC, fa més calés posant-ho tot al mateix forat i a cremar.
Jordi R.
A veure si remenant i estirant del fil de lo de FCC sortirà alguna porqueria del Pellicer i dels seu subalterns Dani Rubio y Jordi Cervera.
Isabel
Tenemos un planeta enfermo y los de FCC haciendo negocio con ello. Y a los del ayuntamiento de Convergencia-Erc-ara ¡les importamos un pepino! Quieren sus bolsillos bien llenos y a nosotros ¡que nos zurzan!
Toni
La brossa no se toca, no hay empresa mejor que FCC y tratan bien a los trabajadores y el alcalde nos dijo en una reunión que no se tocaba y hay que cumpklir las promesas.