La cinquena edició del Festival Accents tanca amb més de 2.500 espectadors

El concert de Fito Luri a Riudoms va posar punt final a un certamen que s'ha desenvolupat a sis poblacions del Camp de Tarragona i que ha comptat amb vint-i-quatre artistes d'arreu

A Riudoms, Fito Luri va posar punt final a la cinquena edició del Festival Accents, un certamen musical que agrupa, al Camp de Tarragona, les diverses tendències pop, rock i folk en català d’arreu del país. Al Teatre Auditori del Casal Riudomenc, el cantautor tarragoní va cloure un festival que, més enllà de la ciutat de Reus, la seva seu original, també ha voltat per Alcover, Falset, Cambrils i Mont-roig del Camp.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L’Accents 2018 ha acollit més de 2.650 espectadors al voltant de vint-i-quatre actuacions, que han apropat al públic de les comarques tarragonines grans artistes, com Maria Arnal i Marcel Bagés, Roger Mas, Joan Reig, Obeses o Judit Neddermann, entre d’altres.

L'expansió del festival pel Camp, aconseguida

Isaac Albesa, director del festival, s’ha mostrat content i satisfet per l’acollida d’aquesta cinquena entrega, i ha assegurat que s’han assolit «els objectius previstos d’ampliar el nombre de concerts a la ciutat de Reus», coincidint amb la celebració de l’Any de la Música, i consolidar «l’expansió pel Camp de Tarragona amb la incorporació de les cinc subseus».

Judit Neddermann, durant la seva actuació al Festival Accents 2018 | Àngel Ullate

 

Nous valors i clàssics imprescindibles

Enguany, al tradicional homenatge a la figura de Pau Riba, amb un concert especial, el Festival Accents ha volgut reconèixer també la personalitat i la tasca de dos dels referents de la cançó d’autor a Catalunya, Joan Isaac i Toti Soler, que van actuar acompanyats de Gemma Humet a la Cripta de l’Ermita de Cambrils i al Teatre Bartrina.

En aquest sentit, Albesa ha afirmat que el festival no només vol «oferir els nous valors de la música del nostre país» sinó que, al mateix temps, un dels objectius del certamen és homenatjar la feina «de músics que fa moltes dècades que piquen pedra», «figures que en el futur continuarem programant, perquè són clàssics que no han de caure en l’oblit».

Accents 2019 i col·laboració amb Tarragona

Ara, el Festival Accents mira cap al futur i els seus organitzadors, Empresa Cultural, ja estan treballant en la pròxima edició 2019. De moment, el certamen ja ha confirmat la col·laboració amb el festival tarragoní PortAutors, que permetrà que la guanyadora d’aquest concurs, la cantautora vallenca Susannes, actuï a l’Accents l’any vinent.