Foment confirma el traspàs de set quilòmetres de vies urbanes a l’Ajuntament de Tarragona

A l’Aldea també ha cedit 7,7 quilòmetres
Les avingudes Roma i Andorra i plaça Imperial passen a mans de l'Ajuntament | TarragonaDigital

 

El ministeri de Foment ha confirmat aquest dimecres, 19 de juny, la cessió de 7 quilòmetres de vies urbanes a l’Ajuntament de Tarragona. Alguns dels trams fins ara propietat de l’Estat, es troben integrats a la ciutat a causa del creixement dels darrers anys. Afecten l’N-240, N-340, N-420, A-7 i T-11, principalment. Els vials aglutinen el trànsit urbà de Tarragona i l’Ajuntament ja n’està fent la conservació i el manteniment i, fins hi tot, la regulació d’usos. Els traspassos no van acompanyats de transferències econòmiques a favor del consistori. La ciutat espera poder arribar fins als 20 quilòmetres transferits en els propers mesos, segons va assenyalar fa unes setmanes l’exconseller d’Urbanisme, Josep Maria Milà.

 

La longitud total dels trams cedits és de 7.347 metres, amb una superfície estimada de 140.687 metres quadrats. Entre ells hi ha l’avinguda Roma (N-240) i l’avinguda Andorra en les zones que desemboquen a la plaça Imperial Tarraco (N-340). 

 

L’Ajuntament també va demanar la cessió de 13 quilòmetres més, que segons va assegurar l’exconseller d’Urbanisme fa unes setmanes, haurien d’arribar en els propers mesos. Milà confiava en el fet que si bé l’Estat no donaria cap contraprestació econòmica al consistori per assumir el cost del manteniment, sí que construiria dues rotondes, a Torreforta i Cala Romana. El cost estimat de manteniment d’aquests 20 quilòmetres seria d’uns 400.000 euros anuals.

 

L’Estat cedeix set quilòmetres de carreteres a l’Aldea

Imatge de l'avinguda de Catalunya de l'Aldea | Google maps

 

D'altra banda, el ministeri de Foment ha cedit a l’Ajuntament de l’Aldea, al Baix Ebre, la titularitat de 7,7 quilòmetres de carreteres. Cinc d’aquests quilòmetres són l’actual avinguda Catalunya, la històrica travessera de l’N-340. A més també hi ha un quilòmetre d’un vial de servei de l’N-340a. La resta són 1,4 quilòmetres de l’N-235 —carretera de Tortosa—, que va del centre de l’Aldea en direcció l’autopista AP-7 fins a l’enllaç amb l’N-340, així com 205 metres de l’enllaç entre aquestes dues carreteres. Els traspassos no van acompanyats de transferències econòmiques a favor del consistori.