La Generalitat exigeix que s'aprovin les bonificacions per treure els camions de l'N-340

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha recordat que l'acord amb el govern de l'estat espanyol es va adoptar l'any passat
Imatge d'arxiu del camió accidentat a l'N-340 a Alcanar. | Canal21

 

El passat dimarts, 7 d'agost, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, va lamentar que segueixi morint gent a la carretera N-340, alhora que va reclamar al govern espanyol que compleixi amb els acords establerts. Després del missatge de Pallarés, aquest diumenge, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, també ha exigit al govern que aprovin ja les bonificacions per treure «d'una vegada per totes» els camions de l'N-340.

La Generalitat exigeix que «la mesura sigui una realitat»

«El govern espanyol arriba tard. Portem molts mesos esperant que aquesta mesura sigui una realitat» ha explicat Calvet, el qual ha recordat que l'acord per treure els camions de la carretera N-340, ja es va adoptar l'any passat. A més, també assenyala que és «inexplicable» l'estat en què es troba la mobilitat a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès.

Així doncs, durant la jornada d'anellament de polls de flamenc al Delta de l'Ebre, ha assenyalat que «com a Govern hem fet tota la feina que ens pertoca». En aquest sentit, han aprovat la resolució de Trànsit, la qual estableix la prohibició de camions, a més d'instal·lar els senyals de trànsit corresponents, els quals no estan en funcionament i estan tapats, a l'espera que el govern espanyol «faci la seva feina».

El problema a l'N-340, en el pròxim Consell de Ministres

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha assenyalat que en les darreres dates d'agost hi ha previst el pròxim Consell de Ministres. Així doncs, Calvet reclama que en aquesta data, s'aprovi la modificació de la concessió de l'autopista que permetrà aplicar les bonificacions, les quals afecten els vehicles pesants i als residents de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès, ja que és «una mesura que forma part de l'acord inicial i no ha estat mai qüestionada».

Així doncs, en la mateixa línia del delegat a les Terres de l'Ebre, Calvet ha conclòs que «cada dia que passa és un risc més a la carretera i mantenir una sinistralitat que no volem».

"ATENCIÓ: 3 ferits en 2 accidents a l'N-420 tarragonina" "Les 2.000 formacions que els ajuntaments de la demarcació poden contractar a baix cost"