Altafulla i Camarles, esquitxats pel primer 'Gordo' que cau a Tarragona

L'estanc Pijuan del carrer de l'Hostal ha estat l'establiment que ha repartit sort

El primer premi de la rifa de Nadal, el Gordo, ha caigut per primer cop a les comarques de Tarragona: ha esquitxat Altafulla i Camarles. Els establiments on s'ha venut el 03347 venen per màquina, i han venut una petita quantitat de dècims. Mai, en totes les edicions de la Loteria de Nadal, que es remunta fins al segle XIX, havia caigut la Grossa a les comarques de Tarragona. Altafulla i Camarles són les dues localitats de la nostra demarcació que han passat a la història per ser les primeres agraciades amb el 'Gordo'.

Jose Luis Górgolas, propietari de l'estanc d'Altafulla que ha repartit també el Gordo.
Jose Luis Górgolas, propietari de l'estanc d'Altafulla que ha repartit també el Gordo. | Àngel Ullate
 

Es ven un dècim del 'Gordo' de Nadal a l'Estanc Pijuan d'Altafulla

En concret, a Altafulla, es tracta del conegut Estanc Pijuan del carrer de l'Hostal, número 2, on s'ha venut un sol dècim amb el número 03.347. A Camarles, el lloc agraciat ha estat un comerç del número 6 del carrer Trenta. Minuts després dels premis, a cap dels dos establiments en tenien coneixement oficial, i a Camarles es troben a l'espera de determinar la quantitat de números que han venut i de milers d'euros en premis que han repartit.

MINUT A MINUT: Tots els premis del 'Gordo' de Nadal 2018

La propietària de l'estanc Pijuan, Maite Güell, eufòrica aquest dissabte al migdia.
La propietària de l'estanc Pijuan, Maite Güell, eufòrica aquest dissabte al migdia. | Àngel Ullate.

 

La propietària de l'estanc Pijuan, Maite Güell, que fa uns quinze anys que ven dècims de loteria, ha confessat que «quan me n'he assabentat, em tremolaven les cames». «M'han trucat de diversos mitjans de comunicació per informar-me», ha dit, en explicar com s'ha assabentat de la notícia. «Que ens vingui a veure el comprador del dècim!», ha demanat Güell, entre rialles, conscient que és probable que no sàpiga qui és el comprador del dècim afortunat.

A mesura que han anat passant els minuts, a l'estanc Pijuan d'Altafulla han anat celebrant el repartiment de sort entre veïns i curiosos que s'han acostat al carrer de l'Hostal, que també s'ha omplert de mitjans de comunicació.

400.000 euros per cada dècim del 'Gordo'

El 03347 ha estat el 'Gordo' de Nadal, premiat amb 4 milions d'euros per sèrie i, per tant, 400.000 euros per dècim que, nets d'impostos, acaben sent 322.000 euros. Caldrà veure si en les properes hores es donen a conèixer els guanyadors del primer premi del 'Gordo' de Nadal, els primers afortunats de tota la història a les comarques de Tarragona.


Comentaris