GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Govern invertirà 21,4 MEUR en la millora de la xarxa viària tarragonina

Del total, 14,6 milions es destinaran a les carreteres del Camp, mentre que la resta, 6,8 MEUR, s'invertiran a les Terres de l'Ebre
El conseller Damià Calvet, ahir divendres, 14 de juny, al Parlament | ACN

 

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, va reivindicar en seu parlamentària la duplicació de la dotació pressupostària dedicada a conservar les carreteres catalanes. En una interpel·lació durant el ple del Parlament d’ahir divendres, 14 de juny, el conseller va concretar que es licitaran els contractes externs per un import de 107 milions d’euros anuals durant quatre anys.

 

A més, com a novetat, Calvet va explicar que pel mateix import de licitació es podrà actuar sobre més quilòmetres de carreteres. «L’any 2013 es van licitar contractes per valor de 74 milions d’euros, que van permetre una inversió de 55 milions d’euros anuals, i ara licitarem contractes per 107 milions d’euros que permetran invertir 107 milions d’euros anuals», va concretar.

 

 

 

21,4 MEUR a les carreteres tarragonines

Precisament, el Departament de Territori i Sostenibilitat invertirà una dotació pressupostària de fins a 21,4 milions d’euros per tal de millorar la xarxa viària de la regió de Tarragona, dels quals 14,6 s’invertiran a les carreteres del Camp de Tarragona —7,1 milions a Reus i 7,5 milions a Montblanc— i la resta, 6,8 milions d’euros, aniran destinats a diversos trams de via de les Terres de l’Ebre.

 

Al Parlament, Calvet es va mostrar satisfet amb la mesura, que afectarà diverses carreteres d'arreu del país, tot destacant que «posem en marxa un nou model de conservació de la xarxa viària basat en la millora contínua i la modernització».

 

Quatre anys i un pla ambiciós

Segons el Govern, les inversions anunciades ahir formen part d’un pla encara més extens i ambiciós, i que preveu aportar un total de 430 milions d’euros en infraestructures durant els pròxims quatre anys.