Troben una granada de la Guerra Civil amb càrrega explosiva a Bellmunt del Priorat

L'artefacte va ser trobat a un magatzem del nucli urbà del poble | Va ser retriat pels Tédax dels Mossos d'Esquadra per a la seva destrucció

Una granada de morter de la Guerra Civil Espanyola va ser trobada a un magatzem, ahir dijous 4 de gener, al terme municipal de Bellmunt del Priorat. Els nous propietaris de la finca, mentre estaven netejant el magatzem de la casa, van trobar l'artefacte i van avisar als Tédax dels Mossos d'Esquadra.  Els agents van retirar curosament la granada de morter de la residència i la van traslladar a un lloc segur.

La granada encara duia la càrrega explosiva

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els nous propietaris d'un magatzem a Bellmunt del Priorat van començar a netejar la nau quan van trobar l'artefacte encara amb la càrrega explosiva dins. Es tractaria d'una granada de morter de la Guerra Civil Espanyola, que els antics propietaris la tindrien com a objecte de decoració de la casa. Un cop feta la troballa, els nous propietaris van procedir a  trucar als artificiers dels Tédax dels Mossos d'Esquadra perquè fos retirada. Els nous propietaris van adquirir un magatzem al poble i quan va anar a netejar-lo es van trobar amb aquest artefacte, la nau es troba dins del nucli de la població del Priorat.

Els Tédax van retirar l'artefacte

Els agents van ser avisats aproximadament a les 10.00 hores del matí i van dictaminar que l'artefacte no suposava un greu problema de perillositat. Per tant van decidir que no era necessari desallotjar al veïnat dels voltants per la seva retirada. La granada de morter trobada mesurava 81 mil·límetres,  tenia tots els elements i dins hi contenia encara la càrrega explosiva. Donada la seva perillositat els artificiers dels Mossos d'Esquadra van analitzar l'artefacte per decidir si era perillós la seva retirada, finalment van decidir que no era necessari desallotjar a les persones del voltant del magatzem.

Es procedirà a la seva destrucció

Els artificiers del Tédax dels Mossos d'Esquadra van retirar la granada de morter de la finca de Bellmunt de Priorat sense cap complicació. Posteriorment van traslladar l'artefacte a un lloc segur. Donat que la granada de morter encara conté la càrrega explosiva dins,  es procedirà a la seva destrucció en una zona especialitzada per aquest tipus de troballes.