NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
La mare de la Lena, la Vanessa, amb la petita al pit

La història de la Lena, la nena del Montmell nascuda a Valls

Havia de néixer el dia abans de Nadal i ha arribat al món gairebé dues hores després de sonar les campanades al Pius Hospital de Valls
La mare de la Lena, la Vanessa, amb la petita al pit
La mare de la Lena, la Vanessa, amb la petita al pit | ACN

La Lena és el primer nadó del 2019 de la demarcació de Tarragona i ha nascut al Pius Hospital de Valls a les 1.53 hores. S'ha fet esperar: la seva mare, Vanessa Duque, ha explicat que va sortir de comptes el 24 de desembre, però no va ser fins dilluns a les sis del matí quan va trencar aigües, tot i que sense contraccions. «Vaig quedar-me a l'hospital perquè tot anés bé, i aquí vaig estar fins a les set de la tarda, quan van començar les contraccions; aleshores ja va ser més ràpid», ha dit. «O naixia per Nadal o per Cap d'Any, o una festa o una altra», ha explicat la mare, amb la nena, molt tranquil·la, al pit. La Lena ha pesat 3,560 quilos i ha nascut per part natural. La família viu al Montmell, al Baix Penedès, un municipi que els seus pares asseguren que, entre tots, estan «repoblant», ja que la natalitat s'ha disparat els darrers anys.

La Vanessa ha explicat que el procés va ser «llarguet», perquè va trencar aigües dilluns a les sis del matí sense contraccions, però després, «quan va arribar el moment, va ser molt ràpid». Amb la seva parella, ha dit que tenien la bossa preparada per a l'arribada de la Lena al món. La nena havia d'arribar el 24 de desembre, però es va retardar i no va ser fins a gairebé les dues de la matinada d'aquest dimarts que ha nascut. «S'ha fet esperar, i aquesta setmana se m'ha fet llarga», ha admès.

La Lena del Montmell, el primer nadó del 2019 a Tarragona
La Lena del Montmell, el primer nadó del 2019 a Tarragona | TarragonaDigital

 

També li han passat les hores lentes al seu germà, en Dylan, de només tres anys, que dilluns al vespre no volia marxar de l'hospital a l'espera de conèixer la seva germana, a qui volia amb delit. «Estava content i ahir ja em preguntava: 'mama, quan surt, quan surt?'», ha contat la seva mare. La Vanessa ha explicat que, enguany, no han tingut campanades, «i tampoc la llevadora, que deia que es menjaria el raïm i ja devien ser les dotze passades».

  

  

Els pares han posat el nom a la petita per fer honor a l'àvia, que es deia Helena. és una criatura més en el procés de «repoblar» el MontmellA l'escola bressol s'ha vist molt: de tenir quatre nens a tenir-ne 18; i a l'escola n'hi havia 60 i ara ja n'hi ha 130»

Comentaris