Hits musicals

Els 'hits' musicals de les candidatures per les municipals tornen amb l'inici de campanya

Diferents candidatures de les comarques de Tarragona han composat cançons com a eina de promoció durant la campanya electoral des de fa anys

Actualment la publicitat i el màrqueting va evolucionant cap a noves tendències i, sembla, que molts partits polítics també vulguin innovar en aquest aspecte, és per això que moltes candidatures, sobretot municipals, busquen noves formes d'arribar al públic per captar més votants, sigui a través de les xarxes socials o amb altres mètodes. És el cas d'Ara El Vendrell que, aquest matí, ha remogut les xarxes socials amb la publicació d'un videoclip on es poden veure els diferents candidats i candidates cantant una cançó sobre la mateixa candidatura.

La publicació va acompanyada d'un text d'agraïment  a totes les persones «que han aportat un trosset del seu cor, amb bon humor i alegria». Al videoclip es veu la cap de llista d'Ara El Vendrell, Lídia Rodríguez, cantant la lletra de la cançó que, com a mètode de campanya, va repetint «Ara El Vendrell, vota Ara El Vendrell». Al llarg de la cançó, Rodríguez també canta algunes de les propostes electorals del partit pel municipi d'El Vendrell.  La cap de llista va acompanyada de la resta de candidats que formen la llista electoral de la candidatura. 

La CUP de Reus també ha publicat un videoclip

Una de les altres candidatures que ha optat per difondre la seva acció de campanya a través d'una cançó i un videoclip és la Candidatura d'Unitat Popular de Reus. En aquest cas,  la CUP de Reus va publicar el seu 'hit' el passat 3 de maig  a la plataforma de YouTube i en va fer difusió a través de les seves xarxes socials. Sota el títol 'Quan vam creure en nosaltres', el cantant i raper reusenc, Fetitxe 13, ha col·laborat amb el partit i ha compost i cantat aquesta melodia. El raper va acompanyat dels diferents components de la llista, que van repetint la tornada de la cançó. 

Els 'hits' musicals de campanyes passades

El partit d'Ara Reus, durant les eleccions de l'any 2015, va publicar el seu himne oficial amb lletra d'Ariel Santamaria i Daniel Rubio. Els candidats del partit cantaven i ballaven al ritme de la música i repetint  «Ara Reus, Ara Reus, Ara Reus. Voti, voti, voti Ara Reus». El videoclip ofereix una altra perspectiva de la ciutat, ja que,  es poden veure imatges de Reus gravades des d'un dron. 

El PP de Tarragona ja va fer una adaptació musical

Durant les eleccions municipals de l'any 2011,  el candidat a l'alcaldia de Tarragona del Partit Popular, Alejandro Fernández, va revolucionar la campanya aprofitant el seu nom i va versionar el conegut tema de Lady Gaga 'Alejandro'. L'objectiu era difondre la seva candidatura d'una manera original i diferent de la resta de candidats, i ho va aconseguir. La tornada de la peça va repetint el ja famós «Ale-Alejandro, Ale-Alejandro» i «Para, para Tarragona». En aquest cas, la campanya no tenia videoclip i el candidat no cantava, sinó que eren altres veus que alabaven a Fernández.

L'Elvis reusenc ha compost una cançó sobre Carles Pellicer

Si parlem de música i de política municipal no hi podia faltar l'Elvis reusenc, Ariel Santamaria. A principis del passat mes d'abril, es va fer viral la nova cançó d'Ariel Santamaria que parla sobre l'actual alcalde de la ciutat, Carles Pellicer. El cantant va explicar que la seva intenció no era fer viral la cançó i que només l'havia difós entre un grup reduït de persones, però  l'àudio va córrer com la pólvora entre els habitants de Reus i es va fer viral. 

Santamaria explica que la cançó pretén ser un homenatge a l'alcalde de la ciutat i, en cap cas, és una cançó de campanya electoral. La lletra de la peça musical repassa la trajectòria del batlle de Reus en les seves etapes professionals, fins i tot, abans que arribés a la política.