GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'IPC baixa tres dècimes al setembre a Tarragona i Ebre i se situa en el -0,4%

A Catalunya la taxa va ser del 0,3% | Per contra, es van encarir un 1,7% els restaurants i hotels, un 1,1% l'ensenyament i un 1% la roba de vestir i el calçat
Els restaurants han pujat el seu IPC | Cedida

 

L'Índex de Preus al Consum (IPC) a les comarques de Tarragona i Ebre va baixar tres dècimes al setembre i es va situar en el -0,4%, segons ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així, la taxa indica una caiguda dels preus respecte a setembre del 2018.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Per productes, destaca la davallada del 5,5% dels preus de l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles, així com l'1,2% dels mobles i articles de la llar. Per contra, es van encarir un 1,7% els restaurants i hotels, un 1,1% l'ensenyament i un 1% la roba de vestir i el calçat.

 

L'IPC baixa tres dècimes al setembre a Catalunya

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya durant el setembre va baixar tres dècimes i es va situar en el 0,3%. D'aquesta manera, es manté la tendència a la baixa, després que el mes passat ja baixés dues dècimes i se situés en el 0,6%. Amb aquest 0,3%, l'IPC registra la taxa més baixa des de l'agost del 2016, quan va ser del 0,1%.

 

A més, és la quarta vegada que l'IPC se situa per sota de l'1% aquest any, després que al juny fos del 0,7%, al juliol del 0,8% i a l'agost del 0,6%. A l'Estat, la taxa de variació anual de l'IPC va ser dues dècimes menys i es va situar en el 0,1%, per la disminució de preus de l'electricitat, el gas i la menor pujada dels carburants i del transport aeri respecte a fa un any.

 

davallada del 5,5% dels preus de l'electricitat | Tarragonadigital

 

A Catalunya, els augments més destacats s'han produït en la categoria de restaurants i hotels (+2,2 interanual), d'aliments i begudes no alcohòliques (+1,5%), mobles i articles de la llar (+1,3%) i roba de vestir i calçat (+1,1%). En canvi, els preus relacionats amb l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles baixen un 3,8% i el transport un 0,6%. El tabac puja un 0,1% i els carburants baixen un 2,7%.

 

D'entre els aliments, destaquen els increments dels llegums (+8%), les patates (+7,8%), el peix fresc i congelat (+4,4%) i la carn de porc (+3,2%). En canvi, cauen els olis i greixos (-12,9%) i el cafè (-2,2%).