L'IPC es manté en el -0,4% a l'octubre a Tarragona i Ebre

A Catalunya la taxa va ser del 0,3%
L'IPC es manté a Tarragona i Ebre i se situa en el -0,4% | ACN

L'Índex de Preus al Consum (IPC) es va mantenir en el -0,4% a les comarques de Tarragona i Ebre durant l'octubre, mateixa taxa que es va registrar al setembre, segons ha informat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'aquesta manera, es manté la tendència a una caiguda de preus respecte a l'any anterior. Per productes, van apujar els preus de restaurants i hotels (+2%) i de l'ensenyament (+1,1%). En canvi, aquells relacionats amb l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles van baixar un 4,2% i amb els mobles i els articles de la llar ho van fer un 1%.

L'IPC es manté en el 0,3% a l'octubre a Catalunya

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya es va mantenir en el 0,3% durant l'octubre, mateixa taxa que es va registrar al setembre, segons ha informat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així, és la cinquena vegada que l'IPC se situa per sota de l'1% aquest any, després que al juny fos del 0,7%, al juliol del 0,8%, a l'agost del 0,6% i al setembre del 0,3%. Com a Catalunya, la taxa també es va mantenir a l'Estat a l'octubre en el mateix 0,1% del setembre. Això ha estat així principalment per la baixada dels preus dels carburants i, en menor mesura, del transport aeri, i per la davallada del preu dels paquets turístics. En canvi, l'electricitat va pujar en comparació amb el 2018.

A Catalunya, els augments més destacats en la variació anual s'han donat en restaurants i hotels (+2,5%), aliments i begudes no alcohòliques (+1,4%), mobles i articles de la llar (+1,4%), ensenyament (+1,3%) i roba i calçat (+1%). En canvi, els preus relacionats amb l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles baixen un 3,3% i el transport ho fa un 1,5%.

Si es pren com a referència la variació mensual, la major pujada es dona en roba i calçat (+10,9%) i aliments i begudes alcohòliques (+1,1%). Per contra, les comunicacions baixen un 0,3%, el transport ho fa un 0,2% i els restaurants i hotels un altre 0,2%.

D'entre els alimentes, destaquen els increments de les patates (+5,3%), la carn de porc (+3,6%) i el peix (+3,4%). En canvi, cauen els olis i greixos (-12,2%) i la fruita en conserva i els fruits secs (-2,9%). En variació mensual, destaca l'augment del 12,2% de la fruita fresca i la baixada de l'1,5% de les patates i els seus preparats.

Pel que fa a la resta de les demarcacions catalanes, a Barcelona l'IPC es va situar en el 0,4%, a Girona es va mantenir en el 0,1% i a Lleida va pujar fins al 0,3%.

"Matí de paraigües al sud de Catalunya amb pluges de fins a 15 l/m2" "👉La campanya de l'oliva doblarà la producció i arribarà als 6 milions de quilos"