Les joguines més demanades als Reis pels nens i nenes de Tarragona

Des dels Ksi Meritos, una espècie de bebès d’alienígena que ve en una incubadora, fins als clàssics jocs de taula, han omplert les cartes als Reis Mags

Que els temps canvien no és pas cap novetat, i que les modes van i venen, passegen i tornen, tampoc.  De ‘Las Muñecas de Famosa’ en blanc i negre dels setanta, als acolorits ‘Poopsie Surprise Unicorn’ hi ha tot un món, una història compartida i diverses generacions, però la il·lusió de les festes de Nadal i, en especial, de la nit de Reis, perdura sempre al cor i a la retina dels més petits.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els desitjos, la carta, els patges i la gran cavalcada, entre fred, bufandes i caramels, configuren un ritual màgic que es repeteix, any rere any, envaint els carrers d’ambient familiar, passos lleugers i encàrrecs d’última hora. Els Reis Mags i els seus emissaris s’omplen de feina, i les demandes dels més petits s’han d’acomplir, en la mesura que es pugui, amb il·lusió i celeritat.

Les joguines més venudes per Reis; des dels Ksi Meritos a les joguines educatives
Les joguines més venudes per Reis; des dels Ksi Meritos a les joguines educatives | Àngel Ullate

De l’anhelat catàleg de joguines del centre comercial de confiança, puntual a la bústia de casa, als menuts ‘influencers’ que campen per YouTube, el bombardeig infantil, el clàssic estímul televisiu i la configuració d’un imaginari i unes necessitats varien sempre de Nadal a Nadal, de Reis a Reis. «Vull això» o «vull allò» ressona a cada casa, entre joguines ‘estranyes’  plenes de noms anglosaxons que desconcerten més d’un adult.

Per Reis, els desitjos i els anhels de nens i nenes arriben al seu clímax, i les modes i la cultura comercial global i de casa nostra estableixen veritables rànquings de joguets i de vendes, autèntics ‘hits’ de l’entreteniment infantil que molts dels progenitors i progenitores de les nostres comarques, més o menys ‘antics’, clàssics o ‘vintage’, com es diu ara, no s’haurien imaginat mai. Evidentment, hi ha de tot a la vinya del Senyor, i els jocs educatius, les joguines de fusta, el pijama o el parell de mitjons, sempre tindran un lloc entre els regals més autèntics. Ara bé, la moda és la moda, i l’èxit és l’èxit. A TarragonaDigital  us expliquem quines han estat les joguines més demanades als Reis aquest any. Ens posem globals i una mica ‘cool’; aquí teniu el ‘Top Toys 2018 - 2019’.

La llista de les joguines més demanades aquestes festes de Nadal
La llista de les joguines més demanades aquestes festes de Nadal | Àngel Ullate

 

Ksi Meritos, els bebès alienígenes

Sens dubte, aquest Nadal una de les joguines que encapçala el podi són els Ksi Meritos,una espècie de bebès d’alienígena que ve en una incubadora i el qual els nens i nenes han de cuidar molt detalladament, ben bé com si fos un nadó recent nascut. Se’ls ha d’adoptar, tallar el cordó umbilical, posar-li sèrum, posar-li vacunes, alimentar-lo, banyar-lo, canviar-li els bolquers o fins i tot treure-li una dent. N’hi ha de diferents models, cadascun amb el seu propi nom: Isabelonga, Guats, Machincuepa, Kchito o Chivatita, i és que aquesta joguina és originària de Mèxic. A banda del ‘kit’ inicial, naturalment ja existeixen una infinitat de complements i accessoris per tenir cura del Ksi Merito, un autèntic catàleg de productes d’alimentació o medicaments.  L’èxit d’aquesta joguina ha sigut tan gran que fins i tot en alguns centres comercials s’hi han instal·lat els Ksi Meritos corners, amb productes específics i infermeres que aconsellen com cuidar del teu nadó.

Els Ksi Meritos, una de les joguines més demanades per Reis
Els Ksi Meritos, una de les joguines més demanades per Reis | Ksi Meritos

 

The Bellies

Les nines han sigut les joguines estrella des de temps immemorials, sigui amb forma de nadons alienígenes o sigui amb forma de bebè humà. Cada vegada les empreses intenten renovar-se per continuar portant-les al mercat. És el cas de les Bellies, de Famosa, unes nines interactives. De fet, s’assemblen molt als Ksi Meritos, ja que també s’han d’adoptar i cuidar com si fossin un neonat, tallant-los el cordó umbilical i cuidant-los.  Tant amb els Ksi Meritos com amb les Bellies existeix un canal de Youtube on expliquen tots els detalls de com cuidar aquestes nines. Les Bellies fan quatre tipus diferents de caca, que determinaran l’estat de salut de la nina.

Els jocs de taula, un clàssic que no passa de moda

Un altre dels regals que mai fallen i que cada Nadal arriben a les llars són els jocs de taula. Tot i que amb els anys alguns clàssics s’han renovat i reinventat, els jocs «de sempre» es continuen venent. Les dependentes de la botiga Juguettos de Reus expliquen que els jocs com el Trivial i Party&Co, així com el Monopoly amb totes les seves variants, són una de les opcions segures a l’hora de fer regals de Nadal i Reis.

Els jocs de taula, un clàssic que mai falla a les cartes per Reis
Els jocs de taula, un clàssic que mai falla a les cartes per Reis | Àngel Ullate

 

El 'Poopsie Surprise Unicorn' i l'slime, els reis

Ja fa un parell d’anys que una joguina en concret s’ha popularitzat arreu del món. És  l’slime, una massa viscosa que es pot modelar com vulguis. Una de les característiques d’aquest producte és que  en tocar-lo produeix relaxació sensorial. Internet és ple de receptes per fabricar aquesta espècie de moc, i naturalment les empreses de joguines han volgut aprofitar la tirada. Una de les joguines més curioses d’aquest Nadal és  el Poopsie Surprise Unicorn, un unicorn de joguina que, bàsicament, l’alimentes i caga slime de purpurina. Una de les altres joguines és la Slime Factory que, com el seu nom indica, és una fàbrica d’slime.

LOL Surprise

Les LOL Surprise són unes nines petites i col·leccionables que han causat autèntic furor entre els nens i nenes aquest Nadal. La gràcia d’aquestes joguines és, tal com s’anomenen, la sorpresa, i és que venen embolicades en una bola i fins que no l’obres no saps què t’ha tocat.  Cada bola inclou fins a set capes de sorpresa: quan l’obres et trobes amb un missatge sorpresa amb uns dibuixos que t’indiquen a quin club pertany la nina, a continuació hi ha uns adhesius, un biberó, unes sabates, la roba, un accessori sorpresa i, finalment, la nina en qüestió. Cada nina serà diferent, amb diversos pentinats i accessoris i moltes sorpreses.

 
Els Poopsie Surprise Unicorn ha estat una de les joguines que han tingut més èxit
Els Poopsie Surprise Unicorn ha estat una de les joguines que han tingut més èxit | Poopsie

 

Els patinets elèctrics, una de les estrelles d’enguany

Sens dubte, si el 2018 ha estat marcat per alguna cosa, és per la gran irrupció del patinet elèctric. Aquest aparell a cavall entre l’entreteniment i el mitjà de transport ha arribat per quedar-se. Per això, aquestes festes de Nadal els patinets elèctrics són un dels regals més demanats per a un públic molt divers, des dels més joves fins als adults. Així ho confirma el Leandro, dependent de la botiga Xiomi de Reus, que assegura que «L’estrella d’aquestes festes és el Xiaomi MI A3, s’està venent molt per a regalar». Tot i això, cada vegada més els ajuntaments es planten contra aquest «nou» mitjà de transport: «La venda de patinets ha baixat molt, arran de les diverses regulacions de circulació i, també, perquè ha augmentat la competència», explica el Leandro.

Pel que fa als telèfons mòbils, també són un regal molt habitual durant les festes de Nadal. De fet, el Leandro explica que «molts pares venen a comprar mòbils per als seus fills, per a nens i nenes». Pel que fa als mòbils més venuts de Xiaomi, una marca que ha aterrat enguany a Reus i Tarragona i té un futur prometedor, són «el Redmi Note 6 Pro o el MI A2 Lite».

La moda del patinet elèctric ha arribat a la demarcació de Tarragona
La moda del patinet elèctric ha arribat a la demarcació de Tarragona | Àngel Ullate

 

Les joguines educatives també tenen un lloc

Tot i les joguines més populars entre els nens i nenes catalans, també hi ha lloc per aquelles joguines menys famoses i d’un caire més educatiu.  La Noemí, dependenta de la botiga Eurekakids de Reus, explica que «nosaltres, Ksi Meritos i aquesta mena de joguines no les tenim, ens dediquem més a les joguines de fusta, jocs educatius... els nens i nenes juguen i aprenen». Pel que fa a les vendes respecte a la campanya nadalenca de l’any passat, comenta que no s’ha notat un augment o una disminució, i que continuen en la seva línia habitual. «Aquí  a Eurekakids el que estem venent més són casetes de nines, cuinetes i titelles, se n’estan venent molts», explica la Noemí.

«Pel que fa al gènere, hem notat que és indiferent. Es venen cuinetes per a nens i per a nenes, i amb els patinets i d’altres coses passa el mateix». La dependenta explica que «els patinets també es venen molt; per a infants de dos anys, tres anys, cinc, sis, totes les edats».

A Eurekakids, destaquen les joguines de fusta i els jocs educatius
A Eurekakids, destaquen les joguines de fusta i els jocs educatius | Àngel Ullate