El litoral de Tarragona planteja una estratègia comuna per a l'obertura de les platges

La seguretat sanitària i l'impuls de l'economia, els dos fronts oberts
El Passeig Marítim de Sant Salvador, sense gent el passat mes de març, durant el confinament. | BP Diari
 

Els municipis del litoral tarragoní ja estudien com ha de ser l'obertura de les platges quan s'arribi a la fase tres de la desescalada, que podria ser a mitjans de juny. En aquest sentit, un total de setze municipis de la Costa Daurada i la costa del Garraf van mantenir una reunió telemàtica aquest dilluns 11 de maig amb l'objectiu d'establir una estratègia comuna al territori per a l'obertura de les platges.

La reunió es va fer en el marc del Pacte de Coma-ruga subscrit el passat febrer, en el qual els municipis van compartir estratègies per regenerar el litoral després dels temporals que s'han produït aquest hivern. Aquests setze municipis comparteixen 110 quilòmetres de costa amb espais naturals comuns, amb el qual veuen necessari que les mesures que s'apliquin aquest estiu siguin conjuntes a totes les platges.

Garantir la seguretat sanitària

D'aquesta manera, a la reunió telemàtica es van plantejar línies d'actuació per a poder obrir les platges garantint la seguretat sanitària per als veïns i per a les persones que visitin aquests municipis. Un altre dels eixos importants de treball que s'han plantejat és la necessitat de reimpulsar l'economia, especialment aquella que està basada en el turisme. Tots els municipis van arribar al compromís de fer una gestió de les platges garantint «l'equitat social, la viabilitat econòmica i la sostenibilitat ambiental» i en una reunió que es farà la setmana vinent es consensuaran les mesures.

"Confirmat: Els 8 municipis tarragonins que queden fora de la fase 1 de desconfinament" "Increïble: Fins a 8 municipis de TGN podrien quedar fora de la fase 1"