Manifestacions i talls de carretera, les accions pel 21-D a Tarragona

Es preveuen talls a els fronteres del país i una manifestació unitària a Tarragona
Imatge d'arxiu d'una manifestació independentista a la plaça Imperial Tàrraco. | TarragonaDigital.com

Un any després de les eleccions del 21-D imposades pel govern espanyol en l'aplicació del 155 i coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, diverses entitats sobiranistes han preparat accions i manifestacions arreu del país durant tota la jornada d'aquest divendres, 21 de desembre.

Des de talls a les fronteres de Catalunya amb França, Aragó i el País Valencià, fins a vagues generals durant diverses hores, concentracions i grans manifestacions protagonitzaran aquest 21-D. Malgrat que la majoria d'accions es concentren, sobretot, a Barcelona, a causa de la celebració del Consell de Ministres a la Llotja de Mar, a les comarques de Tarragona també s'han convocat accions i manifestacions de protesta i de rebuig contra la reunió del govern espanyol a Barcelona. 

Més notícies relacionades: Boicotejar el Consell de Ministres, ni que sigui sense violència: 5 anys de presó

Tall a l'AP-7 a la frontera amb Castelló

Des de primera hora del matí s’han previst talls per part dels CDR a les principals carreteres de Catalunya, en punts estratègics com són les entrades i sortides del país cap al nord o sud del territori. Pel que fa a les comarques de Tarragona, el tram sud de Catalunya és el que ens pertoca, el del límit amb la província de Castelló.

Està previst que es talli l’autopista AP-7 (E-15) a l’altura de Benicarló a partir de les 4.30 hores, i a l'altura d'Alcanar i Ulldecona a partir de les 5.30 hores, per tal d’impedir que els vehicles provinents o de camí al País Valencià  no puguin travessar la frontera. El darrer tall a l'AP-7 que els CDR van dur a terme va ser el passat 8 de desembre a l'altura de l'Ampolla, en un tall que va arribar a durar fins a 15 hores seguides. 

Els CDR van tallar l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla el passat 8 de desembre. | CDR

 

 

Bloqueig del port de Tarragona i l’Aeroport de Reus

D’altra banda, un dels altres objectius dels CDR és «bloquejar» els aeroports de Barcelona i Reus, així actuar als ports de mercaderies dels ports de Barcelona i Tarragona. Així doncs, a través de talls a les carreteres, els membres dels CDR del Camp de Tarragona pretenen impedir la circulació tant a l'aeroport reusenc com al port tarragoní, a aquest últim enfocat al transport de mercaderies. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Marxa de cotxes de l'ANC cap a Barcelona

Des de l’ANC s’ha impulsat una marxa de vehicles cap a Barcelona. L'ANC de Reus anima a tothom qui vulgui a mobilitzar-se de bon matí a Barcelona. Així, s’ha convocat una sortida col·lectiva des del Viena del Tecnoparc a les 6 del matí. Els cotxes es trobaran a l’Àrea del Penedès de l’AP-7, i des d’allà enfilaran cap a Barcelona, on s’entrarà per la Ronda de Dalt. Si els cotxes aconsegueixen entrar a Barcelona, la intenció és assistir a l’acte del Consell Popular de Ministres, impulsat per Òmnium, a les 11 hores davant de l’Estació de França. A la tarda, està previst assistir a la manifestació de les 18 hores des dels Jardinets de Gràcia convocada per la Comissió 21-D.

La plaça del Mercadal ha quedat petita. | Laia Solanellas

 

La manifestació central, a les 19 h a Tarragona

Durant la jornada del 21-D s’han organitzat diverses manifestacions i concentracions a les principals ciutats del Camp de Tarragona, en especial a Tarragona i Reus. Pel que fa a la manifestació central, serà a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona a partir de les 19 hores, davant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, convocada pel CDR de Tarragona. Paral·lelament, a Reus s’ha convocat una concentració a la plaça del Mercadal a les 13 hores. Així mateix, a les 8 del matí s'ha convocat una altra concentració a la plaça Corsini de Tarragona. 

D’altra banda, l’antiga presó de Tarragona de l’avinguda de la República Argentina serà l’escenari d’una altra concentració, a les 20 hores, amb la participació de Xavier, guitarra i veu. L’artista també actuarà a la plaça de la Font a les 21 hores.

"Noies tarragonines s’obren pas en el món de la creació de videojocs" "Aquests són els pobles que donen ajudes a totes les famílies per tenir fills"