Els transportistes tarragonins es mobilitzen aquest dijous en contra del desviament a l'AP-7

Demà dijous a partir de les cinc de la tarda es duran a terme tres marxes lentes a Tarragona, el Vendrell i Terres de l’Ebre

 

Tal com tenien previst els transportistes es mobilitzaran demà dijous 11 d'octubre, per protestar en contra del desviament obligatori a l'AP-7. La Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona (FEAT) va convocar la manifestació i va dir que la retiraria en el cas que arribessin a un acord amb el govern català o espanyol abans del dia 11. Com que no ha estat el cas, demà es duran a terme tres marxes lentes a partir de les cinc de la tarda.

Tres marxes lentes en contra del desviament a l’AP-7

La primera marxa lenta de camioners i transportistes sortirà del Polígon de Riu Clar de Tarragona per dirigir-se fins a l'entrada de l'autopista AP-7 a Torredembarra, allí donaran la volta per tornar al polígon, la marxa es repetirà dues vegades.

També es farà una marxa lenta per la N-340 des de l'Arboç i fins a la població del Vendrell per tornar cap a l'Arboç, en aquest cas, en tractar-se d'un recorregut més llarg només es durà a terme una vegada. I per últim, els transportistes de les Terres de l'Ebre també s'uniran a les mobilitzacions. En aquest cas duran a terme una marxa lenta per l'N-340 entre l'Aldea i Alcanar, que repetiran dues vegades anar i tornar. A la convocatòria anunciada per la FEAT a principis de mes s'hi han sumat altres territoris del país, com ara Lleida o Girona.

Les reclamacions dels transportistes

La principal reivindicació té a veure amb el desviament obligatori que han de fer els vehicles pesants a l'autopista AP-7. Demanen que si és obligatori, s'apliqui la gratuïtat i no el 50% de bonificació. En el cas que no s'arribi a la gratuïtat exigeixen, almenys, el 75% de bonificació, igual que s'aplica en altres comunitats autònomes. 

Per altra banda volen que es respecti el sentit de la marxa per poder fer el recorregut més curt, ja que ara, segons denuncien a TarragonaDigital fonts de la FEAT l'obligació de passar per l'autopista fa que a vegades hagin de fer un recorregut addicional. És el cas dels camions que surten de la població de Bellvei, que en molts casos han d'anar fins al Vendrell a buscar l'autopista per anar a Barcelona quan els aniria millor agafar-la a Vilafranca.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Els transportistes de Tarragona es preparen per protestar pel desviament a l'AP-7

"Com es pagarà el manteniment de les autopistes ara que acaben les concessions?" "L'Agència Catalana de l'Aigua destina 4 milions d'euros a les comarques de Tarragona"