Meritxell Roigé serà la nova presidenta del Consorci d'Aigües de Tarragona

Substituirà en el càrrec a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que era president en funcions des del gener
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, serà la nova presidenta del Consorci d'Aigües de Tarragona | ACN

 

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé substituirà l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros en la presidència del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), el qual estava des del gener com a president en funcions de l'organisme. En aquest sentit, l'anunci es farà oficial a finals d'aquesta setmana.

 

L'alcaldessa de Tortosa, presidenta del CAT

La presidència del Consorci d'Aigües de Tarragona serà ocupada per l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Aquest pròxim divendres, 2 de novembre, es farà l'anunci oficial, en el marc d'una visita que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, realitzarà a les instal·lacions que el Consorci té a l'Ampolla, municipi del Baix Ebre, en el qual participarà també l'alcaldessa de Tortosa, a les quatre de la tarda.

 

Aquest càrrec l'ocupava en funcions l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el qual el va assumir el passat gener, després de la mort sobtada de l'anterior president, Albert Abelló. D'aquesta manera, Roigé es convertirà en la tercera presidenta ebrenca del Consorci d'Aigües de Tarragona després de Francesc Sancho i Valentí Faura.

 

El Consorci d'Aigües de Tarragona el formen 63 ajuntaments

El CAT es va constituir l'any 1985 fent una activitat regulada per la Llei 18/81, que concedeix una autorització per fer servir un màxim d'aigua procedent dels canals dels marges esquerre i dret del riu Ebre i ha impulsat el desenvolupament de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona.

 

En aquest sentit, el Consorci està format per un total de 63 ajuntaments de diverses comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, on hi ha ciutats com Tarragona, Tortosa, Cambrils, Amposta o el Vendrell, entre d'altres. A més, també hi formen part 26 indústries que es van adjuntar al consorci. Tots els membres consorciats tenen representació a l'assemblea i participen d'acord al volum de concessió.