Milers de persones es manifesten a Reus i Tarragona per commemorar l'1 d'octubre

'1-O, ni oblit ni perd贸' o 'Independ猫ncia', algunes de les consignes que han ressonat en el segon aniversari del refer猫ndum | A Tarragona, uns 200 manifestants han tallat l'A-7
Els manifestants han omplert la pla莽a de la Font de Tarragona | TarragonaDigital

 

 

Milers de persones s鈥檋an manifestat aquest dimarts pels carrers de Tarragona en el segon aniversari del refer猫ndum de l鈥1 d鈥檕ctubre de 2017. A les set de la tarda, i sota el lema 'Ni oblit ni perd贸', s鈥檋avia convocat a la pla莽a de la Font l鈥檌nici de la marxa, que han liderat cap莽aleres com '1-O Ni oblit ni perd贸, independ猫ncia' o 'Sense desobedi猫ncia no hi ha independ猫ncia', o d鈥檃ltres que, fins i tot, donaven suport als presos d鈥橝ltsasu.

 

C脿ntics favorables a la independ猫ncia de Catalunya o d鈥檃ltres com ara 芦premsa espanyola, manipuladora禄 s鈥檋an sentit a la pla莽a de la Font. Cap a un quart de vuit s鈥檋a iniciat una marxa que ha transcorregut la Rambla Vella de la ciutat i el carrer d鈥橢stanislau Figueras fins a la pla莽a de la Imperial T脿rraco, on ha finalitzat la protesta davant de la seu de la subdelegaci贸 del govern central.

 

L'alcalde Ricom脿, parlamentaris i regidors, presents

A la marxa hi han assistit diverses personalitats, com ara els diputats al Parlament de Catalunya Eusebi Campdepadr贸s (JxCat) o Raquel Sans (ERC), i diversos regidors independentistes de l鈥橝juntament de Tarragona. 

 

Tamb茅 hi era l鈥檃lcalde de la ciutat, Pau Ricom脿, que ha explicat que 芦l鈥檃cte d鈥檃vui ha de servir per seguir recordant que estem dempeus禄. 芦L鈥1 d鈥檕ctubre va ser un dia d鈥檕rgull de pa铆s i de poble, una gran vict貌ria que hem de reivindicar i recordar禄, ha reblat Ricom脿. Les persones assistents han clos la manifestaci贸 entonant 'Els Segadors'.

 

200 persones tallen l'A-7

A Tarragona, unes 200 persones han tallat l'autovia A-7 en ambd贸s sentits de la marxa, poc abans de les nou de la nit i despr茅s de la manifestaci贸 per l'1-O. Els concentrats hi han acudit encap莽alats per una pancarta amb el lema 'CDR Tarragona'. Despr茅s de m茅s de mitja hora, els manifestants s'han retirat de la via i el tr脿nsit s'ha restablert.

 

 

Imatge de la concentraci贸, a la pla莽a del Mercadal de Reus | Laia Solanellas

 

芦Sortim per reivindicar, no per celebrar禄

La ciutat de Reus ha commemorat tamb茅 el segon aniversari del refer猫ndum de l鈥1 d鈥檕ctubre. 脪mnium Cultural, Reus per la Independ猫ncia i l'ANC han convocat una concentraci贸 a la pla莽a del Mercadal, que ha aplegat gaireb茅 5.000 persones. Sota el lema 'Acabem el que vam comen莽ar, guanyem la independ猫ncia', l鈥檕rganitzaci贸 ha indicat que 芦l鈥1 d鈥檕ctubre ha marcat un punt i a part en el passat, present, i futur del pa铆s禄 i que aquest dia 芦sortim per reivindicar, no per celebrar禄.

 

芦Estem determinats a seguir fins al final i no renunciarem al nostre objectiu. Treballem incansablement per la independ猫ncia禄, s鈥檋a assenyalat durant la lectura del manifest. Despr茅s, els assistents han cantat 'Els Segadors' i els crits de 芦llibertat presos pol铆tics禄, 芦independ猫ncia禄 i 芦1 d鈥檕ctubre, ni oblit ni perd贸禄 han concl貌s la concentraci贸

 

Imatge de la concentraci贸, a la pla莽a Mercadal de Reus | Laia Solanellas

 

Donatius i retirada de plaques franquistes

A la manifestaci贸, s鈥檋an repartit unes caixes per fer donatius per als membres del CDR empresonats la setmana passada i per als tres ve茂ns de Mont-roig del Camp acusats pels fets de l鈥1 d鈥檕ctubre. A la capital del Baix Camp, l'acte ha comptat tamb茅 la pres猫ncia de diversos regidors i regidores de l鈥橝juntament reusenc, d鈥檃ltres municipis i gent vinguda d鈥檃rreu de la comarca.

 

Cal recordar que abans, a les 18.00 hores, l鈥檕rganitzaci贸 Endavant ha dut a terme una marxa de retirada de plaques franquistes d鈥檃rreu de la ciutat. L鈥檕rganitzaci贸 ha explicat que se n'han retirat una vintena, per貌 que a la ciutat de Reus encara en queden unes 150. A m茅s, ha reclamat celeritat a l鈥橝juntament perqu猫 es retirin les que queden.

 

 

Rumb a la comissaria de la Policia Nacional

Despr茅s de la concentraci贸 del Mercadal, els manifestants han enfilat cam铆 pel carrer de Jes煤s i els Ravals, fins a la comissaria de la Policia Nacional espanyola.

 

Els assistents a la manifestaci贸, a tocar de la comissaria de la Policia Nacional, a Reus | Laia Solanellas

 

"馃捀 La Diputaci贸 obre el termini d'ajuts per a empreses emergents de la regi贸" "馃殫BONES NOT脥CIES: Menys v铆ctimes mortals en accidents aquest any a Tarragona"