Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

El Mercadal torna a l'antiga amb el Mercat al Mercadal 2019

FOTOS

La Fira del Vi de la DO Tarragona 2019

Tarragona pateix deu robatoris al dia en habitatges

Les infraccions penals s'han disparat un 12 % a Tarragona ciutat i creixen un 5,8% al conjunt de la demarcació

La xifra de robatoris a la demarcació de Tarragona està en creixement. Entre gener i setembre, s'han registrat un total de 30.347 infraccions penals, un total que significa un creixement del 5,8% més que en el mateix període de l'any passat. Segons l'estadística de criminalitat publicada pel Ministeri d'Interior, els robatoris amb força en domicilis i establiments han pujat un 10,6%, fet que significa un total de 3.500 casos més. De tots aquests, 2.709 corresponen a robatoris en habitatges, que suposa una mitjana de deu al dia. 

 

En el període emmarcat entre gener i setembre d'aquest any, a més, també hi ha hagut sis homicidis o assassinats consumats a la demarcació de Tarragona, xifra que és la mateixa que l'any passat, però s'han incrementat les temptatives, ja que s'ha passat de les nou al 2017 a disset aquest any. En conjunt, els delictes sexuals, els robatoris amb violència i intimidació, els robatoris de vehicles i el tràfic de drogues s'han reduït. A més, de furts n'hi ha hagut 7.700, un 2,1% menys. 

 

Augmenten les infraccions penals a Tarragona

Les infraccions penals a la ciutat de Tarragona han tingut un considerable augment, ja que s'han registrat un total de 7.435, que significa un augment del 12,6%. En aquest apartat, destaquen els robatoris amb violència i intimidació amb 216 casos amb un creixement d'un 6,9%, els robatoris amb força a domicilis i establiments han repuntat un 8%, ja que hi ha hagut 658 casos. Els delictes greus i menys greus de lesions també han registrat un creixement d'un 4,1%.

 

En aquest període, també hi ha hagut un total de set agressions sexuals amb penetració, mentre que denuncies d'aquest tipus l'any 2017 no en va haver-hi. S'ha registrat una davallada pel que fa als furts, els robatoris de vehicles i els casos de tràfic de drogues denunciats a Tarragona.

 

Imatge d'un vehicle afectat per robatoris a Tarragona | TarragonaDigital.com

 

Es redueixen les infraccions penals a Reus

Reus és una de les poques ciutats on s'ha reduït el nombre d'infraccions penals. En els primers nou mesos de l'any n'hi ha hagut un 4,1% menys, un total de 3.703 casos. En aquest sentit, els robatoris amb violència i intimidació s'han reduït un 19,3% amb un total de 163 casos, mentre que els robatoris amb força a domicilis i establiments han estat 339, significant un 9,4% menys que en el mateix període l'any anterior. Un altre delicte que ha caigut són els sexuals, els robatoris de vehicles i els casos de tràfic de drogues, aquest últim un 44,2%. D'altra banda, a la capital del Baix Camp s'han registrat dos homicidis i tres denúncies per segrest, quan en el mateix període de l'any anterior no n'hi va haver cap.

 

Al xamfrà dels carrers Josep Maria Prous i Vila i la Ronda de Subirà de Reus han trobat l'home mort a trets | ACN

 

Xifres similars d'infraccions penals al Vendrell

Al Vendrell, hi ha hagut més robatoris amb violència i intimidació arribant als 54 casos, fet que significa un 68,8% més, però en general s'ha registrat un nivell similar respecte el 2017. En els primers dos mesos han crescut un 2,8% els delictes, però s'han disminuït els robatoris amb força a domicilis en un 27%, essent un total de 119 episodis. Els furts, els robatoris de vehicles i els delictes sexuals han anat a la baixa, mentre que hi ha hagut setze casos de tràfic de drogues, gairebé el doble que l'any anterior.

 

Repunten els robatoris a domicilis a Cambrils

Segons les dades del Ministeri de l'Interior, a Cambrils hi ha hagut un homicidi o assassinat i dues agressions sexuals, però els robatoris amb força a domicilis s'han disparat un 32,4% amb 147 casos, mentre que els furts també han crescut un 7,1%. Tanmateix, s'han denunciat quinze robatoris de vehicles i dinou robatoris amb violència i intimidació, un 26,9% menys. En total, el municipi ha registrat 1.221 infraccions penals, un 5,3% més que en el mateix període del 2017.

 

Creixen els robatoris amb força a Tortosa

Entre gener i setembre s'han comptabilitzat un total de 860 infraccions penals a Tortosa, un 4,3% menys que entre gener i setembre del 2017. Els robatoris amb força en domicilis i establiments són dels que més creixen, un 41,8% amb 78 casos. Per contra, els delictes greus i menys greus de lesions, els furts i els robatoris amb violència i intimidació han anat a la baixa. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos en Instagram

Comentaris