Tarragona pateix deu robatoris al dia en habitatges

Les infraccions penals s'han disparat un 12 % a Tarragona ciutat i creixen un 5,8% al conjunt de la demarcació

La xifra de robatoris a la demarcació de Tarragona està en creixement. Entre gener i setembre, s'han registrat un total de 30.347 infraccions penals, un total que significa un creixement del 5,8% més que en el mateix període de l'any passat. Segons l'estadística de criminalitat publicada pel Ministeri d'Interior, els robatoris amb força en domicilis i establiments han pujat un 10,6%, fet que significa un total de 3.500 casos més. De tots aquests, 2.709 corresponen a robatoris en habitatges, que suposa una mitjana de deu al dia. 

En el període emmarcat entre gener i setembre d'aquest any, a més, també hi ha hagut sis homicidis o assassinats consumats a la demarcació de Tarragona, xifra que és la mateixa que l'any passat, però s'han incrementat les temptatives, ja que s'ha passat de les nou al 2017 a disset aquest any. En conjunt, els delictes sexuals, els robatoris amb violència i intimidació, els robatoris de vehicles i el tràfic de drogues s'han reduït. A més, de furts n'hi ha hagut 7.700, un 2,1% menys. 

Augmenten les infraccions penals a Tarragona

Les infraccions penals a la ciutat de Tarragona han tingut un considerable augment, ja que s'han registrat un total de 7.435, que significa un augment del 12,6%. En aquest apartat, destaquen els robatoris amb violència i intimidació amb 216 casos amb un creixement d'un 6,9%, els robatoris amb força a domicilis i establiments han repuntat un 8%, ja que hi ha hagut 658 casos. Els delictes greus i menys greus de lesions també han registrat un creixement d'un 4,1%.

En aquest període, també hi ha hagut un total de set agressions sexuals amb penetració, mentre que denuncies d'aquest tipus l'any 2017 no en va haver-hi. S'ha registrat una davallada pel que fa als furts, els robatoris de vehicles i els casos de tràfic de drogues denunciats a Tarragona.

Imatge d'un vehicle afectat per robatoris a Tarragona | TarragonaDigital.com

 

Es redueixen les infraccions penals a Reus

Reus és una de les poques ciutats on s'ha reduït el nombre d'infraccions penals. En els primers nou mesos de l'any n'hi ha hagut un 4,1% menys, un total de 3.703 casos. En aquest sentit, els robatoris amb violència i intimidació s'han reduït un 19,3% amb un total de 163 casos, mentre que els robatoris amb força a domicilis i establiments han estat 339, significant un 9,4% menys que en el mateix període l'any anterior. Un altre delicte que ha caigut són els sexuals, els robatoris de vehicles i els casos de tràfic de drogues, aquest últim un 44,2%. D'altra banda, a la capital del Baix Camp s'han registrat dos homicidis i tres denúncies per segrest, quan en el mateix període de l'any anterior no n'hi va haver cap.

Al xamfrà dels carrers Josep Maria Prous i Vila i la Ronda de Subirà de Reus han trobat l'home mort a trets | ACN

 

Xifres similars d'infraccions penals al Vendrell

Al Vendrell, hi ha hagut més robatoris amb violència i intimidació arribant als 54 casos, fet que significa un 68,8% més, però en general s'ha registrat un nivell similar respecte el 2017. En els primers dos mesos han crescut un 2,8% els delictes, però s'han disminuït els robatoris amb força a domicilis en un 27%, essent un total de 119 episodis. Els furts, els robatoris de vehicles i els delictes sexuals han anat a la baixa, mentre que hi ha hagut setze casos de tràfic de drogues, gairebé el doble que l'any anterior.

Repunten els robatoris a domicilis a Cambrils

Segons les dades del Ministeri de l'Interior, a Cambrils hi ha hagut un homicidi o assassinat i dues agressions sexuals, però els robatoris amb força a domicilis s'han disparat un 32,4% amb 147 casos, mentre que els furts també han crescut un 7,1%. Tanmateix, s'han denunciat quinze robatoris de vehicles i dinou robatoris amb violència i intimidació, un 26,9% menys. En total, el municipi ha registrat 1.221 infraccions penals, un 5,3% més que en el mateix període del 2017.

Creixen els robatoris amb força a Tortosa

Entre gener i setembre s'han comptabilitzat un total de 860 infraccions penals a Tortosa, un 4,3% menys que entre gener i setembre del 2017. Els robatoris amb força en domicilis i establiments són dels que més creixen, un 41,8% amb 78 casos. Per contra, els delictes greus i menys greus de lesions, els furts i els robatoris amb violència i intimidació han anat a la baixa. 

"Antifrau investiga les irregularitats de l'exgerent de la URV" "El disc de La Marató comptarà amb 3 músics del Camp de Tarragona"