Es mantindran les mobilitzacions per aconseguir la gratuïtat total de l'AP-7

El moviment veïnal «Prou! AP-7 Gratuïta Ja!» reclama un tercer carril a l'autopista i millores a la N-340 i la N-240
L'autopista AP-7 podria ser gratuïta entre Torredembarra i Vilafranca del Penedès si prospera la proposta del govern català. | TarragonaDigital.com

 

Lluny de mostrar-se satisfets amb l'anunci que aquest diumenge, 2 de setembre, els vehicles pesants ja no podran circular per l'N-240 i l'N-340, el moviment veïnal contra els peatges de l'AP-7, «Prou! AP-7 Gratuïta Ja!», ha anunciat que mantindrà la seva lluita fins a la gratuïtat total. En referència a la qüestió de les bonificacions per als vehicles pesants, temen que es converteixi en un precedent per a implantar una vinyeta generalitzada que no acabi mai completament amb els peatges. 

Reclamen millores a l'AP-7 perquè deixi de ser una via lenta

Des de les Terres de l'Ebre, el moviment «Prou! AP-7 Gratuïta Ja!», reclama la construcció d'un tercer carril a l'autopista per tal d'evitar que el pas de vehicles pesants, juntament amb els peatges que no s'han retirat com ells reclamaven, converteixin una suposada via ràpida en una via lenta i a vegades, col·lapsada. A més, recorden que per a la construcció d'aquest tercer carril, l'Estat ja va expropiar els veïns en el moment de fer l'autopista.

De la mateixa manera el moviment recorda que no es deixarà enrere la lluita en contra de les onze rotondes previstes al tram de l'N-340, la doble línia contínua i la limitació de velocitat a 80 km/h al seu pas per les Terres de l'Ebre. Unes mesures que tant amb les bonificacions, com amb la futura gratuïtat de l'AP-7 consideren completament obsoletes.

Llorenç Navarro, portaveu del moviment veïnal, s'ha mostrat condescendent i ha avisat que «el dia que va néixer aquest moviment sabíem que arribaríem al lloc on estem ara, perquè és el que demanaven la Generalitat i els alcaldes: que els vehicles pesants vagin per l'autopista i fer passar 7.000 camions per una via que havia de ser ràpida».

Navarro ha remarcat les mancances i la insuficiència de les infraestructures actuals, exigint l'execució del tercer carril, així com sortides als municipis del Montsià. En aquest sentit, el portaveu ha titllat «d'aberració obsoleta» l'estat actual de l'N-340 i ha advertit que, en la situació actual, un accident o tall de l'autopista la carretera pot quedar fàcilment inutilitzada.

Tornen les mobilitzacions a l'N-340

El moviment veïnal tornarà a tallar demà dissabte l'N-340 per reivindicar l'alliberament total de l'AP-7. Considera les bonificacions als vehicles pesants «una medalleta que els dirigents polítics es volen posar»  i recorden que al tram entre Salou i Altafulla «passa tothom sense necessitat de Teletac ni romanços de 24 hores».

Navarro ha insistit en la necessitat que la gratuïtat sigui immediata, explicant que aposten «perquè es continuï invertint realment en la millora i que la gent entengui que quan els alcaldes demanem AP-7 gratis que sigui per sempre i no per quedar bé, que surt dels nostres impostos».

Finalment el portaveu del moviment ha criticat amb duresa les bonificacions als vehicles pesants, pronosticant que són el pas previ per a la instauració d'una vinyeta generalitzada. «Els nostres gestors semblen, de vegades, comercials de les grans concessionàries», ha sentenciat en contra del paper de les administracions públiques.

"ÚLTIMA HORA: Interrompuda la circulació entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders" "ATENCIÓ: L'N-340, sense camions a partir d'aquest diumenge"