La guia de la vaga del 8-M a Tarragona: manifestacions i serveis mínims

Hi ha convocades dues mobilitzacions a la ciutat de Tarragona

Una de les imatges de la multitudinària vaga feminista del 8-M a Tarragona, l'any 2018. | Laia Solanellas

Si fa escassos dies vivíem la jornada de vaga laboral del 21-F amb l'evident rerefons polític del procés, aquest divendres, 8-M, és el torn per a una altra jornada de protesta laboral que recull també reivindicacions feministes que van més enllà de l'àmbit del treball. La crida a la vaga la va endegar a tot l'Estat la Comissió 8 de març, després de l'èxit de la jornada d'aturada laboral viscuda l'any passat en aquesta mateixa data.

Diversos sindicats han recollit el clam i hi donen suport. La CGT, la CNT, la Intersindical Alternativa de Catalunya, la IAC, i la Intersindicat-CSC convoquen una vaga general de 24 hores, de manera que l'aturada de treballadors és perfectament legal. D'altres sindicats, s'hi sumen però només de forma parcial. CCOO, UGT i USO criden a aturades de dues hores ampliables a tot el dia en sectors com el de l'Ensenyament; i el sindicat dels funcionaris CSIF convoca aturades d'una hora.

Una jornada de protestes a les comarques de Tarragona

De cara a aquest divendres, 8 de març, hi ha diverses convocatòries de manifestacions feministes arreu de les comarques tarragonines. La protesta unitària, però, es farà a dos quarts de set de la tarda des de la plaça de la Imperial Tàrraco de Tarragona. A la mateixa ciutat, però, col·lectius estudiantils n'han convocat una altra, a la mateixa plaça, a les dotze del migdia.

A Reus hi ha dues convocatòries matinals: a les nou del matí s'endegarà una protesta a la plaça de la Pastoreta i a les dotze del migdia hi haurà una concentració a la plaça del Mercadal. Pel que fa a Valls, a les deu del matí començarà una manifestació a la plaça de Sant Francesc. A dos quarts d'una del migdia, es llegirà un manifest a la plaça del Blat.

Finalment, al Vendrell, la concentració s'ha convocat a les dotze del migdia a la plaça Vella. Des de totes aquestes localitats, però, es crida a anar a la marxa unitària prevista per a la tarda al centre de la ciutat de Tarragona.

La manifestació feminista del passat 8-M a Tarragona va arribar fins a la plaça de la Font. | Laia Solanellas

 

Una jornada de serveis mínims a diversos serveis de la regió

La convocatòria fa que diversos serveis quedin suspesos o aturats de manera parcial a la regió de Tarragona. A escala catalana, el mateix Govern de la Generalitat de Catalunya dona suport i se suma a la convocatòria. El PSOE, Podem, el PDeCat, ERC, el PSC, la CUP, i En Comú Podem també donen suport a la convocatòria vaguística. Els suports polítics tenen alguna traducció pràctica a casa nostra: Ajuntaments com el de Reus, el de Valls o el de Torredembarra han decretat serveis mínims de cara a aquest divendres.

En l'àmbit del transport públic, es garanteix un 33% dels serveis en els trens de Rodalies i de Regionals al llarg de tot el dia. Ara per ara, l'EMT de Tarragona no ha informat d'afectacions en el seu servei de bus, però pel que fa a Reus Transport, els autobusos municipals de la ciutat tindran els mateixos serveis que un dia festiu, amb un reforç especial a la línia 11.

Pel que fa a la sanitat, les urgències i tractaments de gravetat funcionaran amb total normalitat, i no es garanteix cap percentatge d'efectivitat en les visites programades. A l'ensenyament infantil i primari hi haurà un docent per cada sis aules, que serà d'un per cada quatre aules en el cas de l'educació especial. Hi haurà d'haver, això sí, almenys un membre de l'equip directiu.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari