Desarticulada una organització especialitzada en el robatori i tràfic de motocicletes

El grup robava furgonetes que després utilitzava per a la sostracció de motocicletes que enviaven al Marroc, també traficaven amb droga
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup que robava motocicletes | Mossos d'Esquadra
 

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir, aquest dilluns 12 d'agost, tres persones com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, robatori i furt d'ús de vehicles, falsificació documental i tràfic de drogues. Els tres detinguts són una dona i dos homes de 25, 32 i 36 anys respectivament, de nacionalitat marroquina i veïns de Torredembarra i el Vendrell

 

La investigació va començar a principis del mes de febrer en adonar-se que s'havien produït diversos robatoris de motocicletes amb unes característiques similars a la comarca del Tarragonès. Un cop analitzats els robatoris, els agents van poder relacionar els fets amb un grup de persones amb una alta mobilitat geogràfica. Tot i això, els Mossos van establir una sèrie de dispositius de vigilància per poder veure l'abast del grup. 

 

Els detinguts operaven a diverses comarques del centre del litoral de Catalunya

Amb la investigació, els investigadors van saber que els integrants del grup formaven una organització criminal amb uns rols ben definits. El grup es dedicava a la sostracció de furgonetes que, més tard, utilitzaven per robar motocicletes. Després de modificar la matrícula dels vehicles, els detinguts enviaven les motos cap al Marroc. Segons els agents de la Policia de la Generalitat, el grup operava a les comarques del Tarragonès, del Baix Camp, de l'Alt i el Baix Penedès i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 

 

A banda de l'alta mobilitat, el grup utilitzava fortes mesures de vigilància que van dificultar la investigació. Tot i això, els agents van poder demostrar que els delinqüents haurien comès, com a mínim, 15 robatoris de vehicles. Al llarg de la investigació, es van poder recuperar sis furgonetes, dues motocicletes i la documentació de quatre motos més. 

 

Imatge d'una de les furgonetes que van interceptar els Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

 

Els detinguts van començar a traficar amb droga 

Una de les furgonetes robades que es va poder recuperar estava relacionada amb un incident del passat 27 de març a la Pobla de Montornès. Agents de seguretat ciutadana que patrullaven pel poble van veure una furgoneta que havia estat robada al barri de Bonavista de Tarragona el passat mes de desembre. Els agents van recuperar el vehicle i van comprovar que presentava dues plaques de matrícula d'altres vehicles. 

 

A més, a l'interior del vehicle hi havia un escúter que havia estat sostreta aquell mateix dia a Tarragona. A partir d'aquest incident, els agents van continuar amb la investigació però van comprovar que els integrants del grup augmentaven encara més les mesures de protecció. A banda, també van descobrir que el grup, aprofitant la seva mobilitat i estructura, estava augmentant la seva activitat i començaven a traficar amb drogues

 

Imatge de la marihuana que van trobar en un dels escorcolls | Mossos d'Esquadra

 

 

Amb els tes detinguts, els agents donen la banda per desarticulada

Després de demostrar l'activitat delictiva del grup i comprovar que estava format per un mínim de tres persones, els agents van dur a terme, aquest passat dilluns, un operatiu d'entrada i escorcolls en tres immobles ubicats a Torredembarra, la Pobla de Montornès i el Vendrell.  Amb aquesta operació es van detenir dos homes i una dona i es va comprovar que els altres dos havien viatjat al Marroc recentment. Per aquest motiu, es van donar d'alta dues ordres de recerca i detenció.

 

Els Mossos van poder recuperar diversos objectes relacionats amb l'activitat principal del grup i es van localitzar plaques de matrícula, un ciclomotor amb elements de seguretat manipulats, diversos motors de vehicles, roba de moto i diversos objectes que van permetre confirmar la relació del grup amb el robatori dels vehicles que s'havien anat recuperant durant la investigació. 

 

En dues de les entrades, els Mossos també van intervenir diverses bosses industrials plenes de cabdells de marihuana preparats per ser venuts. En total, 15 quilos de marihuana. Amb les tres detencions i la investigació del material, els investigadors donen per desarticulat aquest grup criminal.

 

Dels tres detinguts, la dona va quedar ahir en llibertat amb càrrecs amb l'obligació de presentar-se davant de l'autoritat judicial quan sigui requerida. Els dos homes han passat aquest matí a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell. 

 

Imatge dels objectes que van trobar relacionats amb el tràfic de motocicletes | Mossos d'Esquadra

 

 

"⛈BALANÇ I VÍDEOS: Més de 60 l/m², talls a Rodalies i més incidències per les fortes tempestes" "❗🚄 ÚLTIMA HORA: Les 5 grans vies de tren a TGN, tallades pel temporal d'aquesta nit"