GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

PORTADES

Les portades dels diaris en paper de TGN d'avui

Els Mossos publiquen un mapa dels delictes a comesos a les comarques de Tarragona des del 2011

El mapa dona a conèixer la realitat delinqüencial del país i visualitza el treball del dia a dia dels cossos policials
Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra. | TarragonaDigital

 

Els Mossos d'Esquadra han fet públiques les dades delinqüencials actualitzades i geolocalitzades d'arreu de Catalunya. Gràcies a un conveni amb l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), s'ha dissenyat un mapa on es poden consultar els fets delictius des del 2011 fins al 2019 en cada Àrea Bàsica Policial.

 

Aquesta eina permet seleccionar el tipus de fet delictiu que es vol visualitzar en el mapa (en 2D i en 3D), informació que també es mostra en gràfic per mesos. També es pot seleccionar l’any i la posició de les comissaries.

 

Les dades seran obertes i fàcilment consultables i aprofitables per la ciutadania en general. De fet, el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez, s'ha mostrat content i satisfet per garantir el «dret» de la ciutadania a accedir a aquestes dades, cosa que ha considerat que era una «necessitat urgent» de transparència, similar a la d'altres països. Segons el director dels Mossos, aquesta transparència genera confiança i seguretat en la ciutadania.

 

Donar a conèixer la realitat delinqüencial del país, i alhora visualitzar el treball del dia a dia dels cossos policials, és un exercici indispensable dins una societat que es vol oberta. La visualització d’aquesta informació sobre un mapa ajuda a comprendre i analitzar aquesta realitat.

 

A les comarques de Tarragona hi ha set Àrees Bàsiques Policials: la del Baix Penedès, la l’Alt Camp i Conca de Barberà, la del Tarragonès, la del Baix Camp i Priorat, la de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, la del Baix Ebre i la del Montsià. En el mapa s'hi poden consultar els delictes comesos a les nostres comarques i arreu de Catalunya des del 2011, com ara els delictes en contra de la integritat moral o tortures, abusos i agressions sexuals, robatoris i furts, estafes o homicidis, entre d'altres.