ÚLTIMA HORA

Mor un home de 82 a la platja del Sanatori, al Vendrell

Els Mossos intercepten desenes de camions a l'N-340 el primer dia laboral del desviament

Els controls són només informatius i duren les 24 hores aquests primers dies
El control dels Mossos d'Esquadra a l'Arc de Berà. | M.G.

 

La prova de foc del primer dia laboral amb el desviament de camions actius a l'N-340 s'està desenvolupant amb normalitat, per bé que els Mossos d'Esquadra ja han hagut d'interceptar als diferents controls que estan fent un bon nombre de camions que no havien fet cas als senyals de desviar-se cap a l'autopista. El cos policial ha establert controls a Vilafranca del Penedès, Roda de Berà i Tortosa, amb l'objectiu d'informar els diferents camioners que no han fet cas del desviament.

Al punt de Roda de Berà, entre les set del matí les dotze del migdia ja s'havien interceptat uns 25 camions provinents del Vendrell que no podien circular per l'N-340. La majoria d'ells argumenten que no sabien que la mesura ja havia entrat en vigor. De moment, els Mossos es limiten a informar-los i a desviar-los cap a l'entrada de l'autopista. Així es mantindrà durant els primers dies, en els quals els controls seran de 24 hores. Més endavant ja es procedirà a multar, amb sancions que poden arribar als 500 euros. La xifra de camioners que s'han interceptat és força superior a la d'ahir diumenge, com és lògic pel fet de ser un dia laboral.

Pocs camions circulant per l'N-340

De totes maneres, això no vol dir que ja no es vegin camions circulant per l'N-340 entre Altafulla i el Vendrell. Hi ha diverses excepcions com ara que els conductors tinguin el domicili en algun municipi d'aquest tram, l'empresa estigui localitzada aquí o bé que hagin de carregar o descarregar en aquesta zona. En un viatge des del Vendrell fins a Roda de Berà i tornada, aquest periodista s'ha creuat amb una desena de camions, un volum molt més inferior que abans de la prohibició.

El trànsit a l'N-340 ha estat més fluid a les primeres hores, tot i que no s'han evitat les cues en alguns moments. Les reaccions al territori després de l'esperada mesura segueixen arribant. L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, ha celebrat aquest fet com «un pas molt important per millorar la seguretat i reduir la sinistralitat». A l'àmbit local, Sans espera que això repercuteixi «en una millora de la qualitat de vida dels arbocencs, amb un augment de la seguretat i una reducció del volum de trànsit, de la contaminació, i dels sorolls i vibracions que produeix el pas del trànsit pesat pel mig del municipi».

Els Mossos fan controls a les dues bandes de l'Arc de Berà. | M.G.

 

"N-340: Pocs camions a les carreteres tarragonines amb l'inici del desviament per l'AP-7" "Es mantindran les mobilitzacions per aconseguir la gratuïtat total de l'AP-7"