El projecte Nutrisalt present a la jornada tècnica de referència dels olis d'oliva verge de Catalunya

El projecte de Nutrisalt es va presentar aquest dimecres, 3 de juliol, a la jornada «Els olis de Catalunya. Resultats de la campanya 2018/2019»
Més d'un centenar de professionals han assistit en la  jornada tècnica de referència dels olis d’oliva verge de Catalunya | cedida
 

Agustí Romero, responsable del subprograma d'Olivicultura, Elaiotècnica i Fruita Seca de l'Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA), va presentar el projecte Nutrisalt a la jornada tècnica de referència «Els olis de Catalunya. Resultats de la campanya 2018/2019» que va tenir lloc aquest dimecres, 3 de juliol, a les instal·lacions de l'Escola Agrària Mas Bové, a Constantí. Més concretament, Agustí Romero va fer referència als objectius de l'operació 4 del projecte Nutrisalt, que se centra en la construcció d'una planta pilot (Cooking Lab) per a l'experimentació d'aliments cuinats o enriquits amb oli d'oliva i els seus derivats funcionals i d'un centre d'interpretació de l'ús de l'oli a la cuina al servei dels professionals de la restauració. La construcció seria a les instal·lacions de l'IRTA, al Mas Bové. 

En aquesta ocasió hi ha assistit més d'un centenar de representants del món de l'oli

Aquesta jornada és organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP) i se celebra cada any. L'objectiu de la iniciativa és acostar eines i recursos de suport al sector de l'oli d'oliva. En aquesta edició, la jornada ha comptat amb la presència de més d'un centenar de representants de cooperatives i professionals de Catalunya. La inauguració ha anat a càrrec del director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, Àngel Xifré. 

Després de la inauguració han tingut lloc diferents intervencions centrades en els olis de màxima qualitat, a més d'una taula rodona per valorar els resultats de la campanya 2018/2019. La jornada ha acabat amb un maridatge dels olis de les cinc denominacions d'origen protegides (DOP) catalanes —Siurana, Baix Ebre Montsià, Terra Alta, Garrigues i Empordà— amb diferents productes del territori. 

El projecte Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Reus amb la implicació d'Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l'Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA), amb la col·laboració del teixit empresarial i de diferents ajuntaments del Camp de Tarragona. Compta amb finançament dels fons europeus (50%) i de la Diputació de Tarragona. 

"🚨MAPA: Consulta tots els delictes comesos a Tarragona des del 2011" "❗ Baixa l'atur aquest juny a TGN i puja la contractació un 2,6%"