L'oli d'oliva verge extra redueix les possibilitats de fractura osteoporòtica

Ho demostra un estudi de la URV amb una recerca durant nou anys sobre la qüestió
Consumir habitualment oli d'oliva verge extra redueix un 49% el risc de patir una fractura osteoporòtica. | Cedida

 

Un estudi presentat aquest divendres, 18 de gener, de la Universitat Rovira i Virgili (URV) demostra que consumir habitualment oli d'oliva verge extra redueix un 49% el risc de patir una fractura osteoporòtica. La recerca ha durat nou anys i s'ha fet sobre una població de 870 persones d'entre 55 a 80 anys. Segons ha explicat una de les responsables de la investigació, la doctora Mònica Bulló, s'ha triat aquest perfil de població perquè és el que té un risc més elevat de sofrir problemes cardiovasculars.

Un estudi de la URV presentat a la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques

I és que l'objectiu primer de la investigació de la URV no era l'òssia, sinó la coronària. Finalment, l'enfocament de la recerca amb amplis qüestionaris i anàlisis de variables ha permès obtenir també aquests resultats. Les dades s'han presentat en una conferència organitzada per JARC en el marc de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques.

Segons ha explicat Lluís Gaya, cap sectorial de l'oli de JARC, aquests treballs acaben incidint directament en la valorització dels aliments que es produeixen al territori. Per això JARC ha reclamat a l'administració un increment dels fons per a investigació. A més, ha recordat que aquesta via que certifica la qualitat del producte i els seus beneficis per a la salut permet diferenciar l'oli produït a Catalunya.

Demanen actuar contra els olis d'etiqueta verge extra, però que no ho són

El responsable de JARC ha recordat que a inicis de la campanya de recol·lecció de l'oliva d'enguany, l'OCU va fer públic un estudi què demostrava que més de la meitat dels olis que es venen a Espanya sota l'etiqueta de verge extra, no ho són. Gaya ha lamentat aquesta situació, però sobretot que no s'actuï amb contundència contra aquestes males pràctiques. Ha recordat que la seva organització agrària ja ho denunciava l'any 2012 i ha reclamat a l'administració que sigui diligent en detectar i sancionar els fraus en l'etiquetatge.

També et pot interessar

Arriba la XV Festa de l'Oli a Vandellòs amb diverses activitats

Premien els millors olis d'oliva verge extra de la demarcació de Tarragona

"ATENCIÓ: L'epidèmia de grip arriba a Tarragona" "La Costa Daurada es tornarà a promocionar de forma conjunta aquest 2019"